Talviretkellä, Etelä-Konneveden kansallispuisto

Liukulumikengillä saavutamme kansallispuiston talvisen luonnon. Pääsemme ihailemaan upeita kallioita järven jäältä käsin. Jos haluat kokea talvisen luonnonrauhan ja hiljaisuuden, on tämä retki juuri sinua varten.

Liukulumikengillä pääsemme kulkemaan jylhien kallioiden läheisyydessä lumen pehmentämää maisemaa ihaillen. Lumi ja talvi antavat mahdollisuuden eläintenjälkien tutkimiseen ja niiden elinympäristöön tutustumiseen. Tällä retkellä käymme katsomassa, hymyilevää vuorenhaltijaa Käpynänvuoren ukkoa, vanhaa majavan pesää sekä tutkimassa Saukkosaaren luolaa. Liukulumikenkäretkillä emme pidä kiirettä, vaan nautimme talvisessa luonnossa kulkemisesta. 

Järven jäällä on vapaus kulkea omia jälkiä

Kenelle

Haluat tutustua liukulumikenkäilyyn ja lähteä rauhalliselle hiihtoretkelle järven jäälle, turvallisesti oppaan ohjaamana. Opas on käynyt etukäteen tutkimassa järven jään turvallisuuden kannalta ja tutkii jäätä retken aikana sekä kertoo jääturvallisuudesta. Tällä retkellä liikumme rauhallisesti ja pääpaino on luonnosta nauttimisessa. Pidämme useita lyhyitä taukoja retken aikana kalliota ja maisemia ihmetellen. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla kokenut kulkija, retket soveltuvat hyvin myös ensikertalaisille. Liukulumikengillä on hyvin helppo liikkua, vaikket olisi muuten hiihtoa harrastanut. Retken aikana tarjoillaan lämmintä juotavaa.

Hyvinvointia luonnosta

  • Retkeily irrottaa ajatuksen arjen pyörteistä, palauttaa ja antaa energiaa tuleviin koitoksiin
  • Luontoelämykset; nähtävyydet, saaret, kalliot, linnut jne
  • Eväsretki ja tarinointia
  • Luontoliikunnan hyvinvointi vaikutukset
  • Retkiseura ja keskustelut
  • Helppous tulla paikalle ja nauttia ilman suurempia suunnitteluja.

Turvallisuus

Tarkempi reitti ja matka tarkentuvat lumi- ja jäätilanteen mukaan. Opas huolehtii turvallisesta reitistä ja hänellä on mukana jääturvallisuusvälineet, kuten heittoköysi ja naskalit. Opas on myös tutkinut reitin etukäteen.

Ohjelma

Liukulumikenkäretken kesto on noin 3-4h. Normaalilla peruskunnolla pärjäät mukana. Retkille voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta. Kysy halutessasi omalle porukalle sopivaa aikaa. 0405268562/Vesa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Saapuminen

Liukulumikenkäretkillä

11:00 Tapaaminen Hanhitaipaleen sataman luona Etelä-Konneveden kansallispuistossa.

Osoite: Satamatie 143, 77700 Rautalampi.

Osallistujien varusteet

Vakuutukset

Vastuullisella myyjällä on (Outdoor Adventures Finland) on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)

Omat varusteet 

Säänmukainen ulkoiluvaatetus. Jalkaan varrelliset ja pyöreäkärkiset, tukevat talvikengät tai vaelluskengät. 

Päiväreppuun mukaan vesipullo, muki lämmintä juotavaa varten, retkieväät mitä haluat evästauolla syödä, esim keksiä tai eväsleivät, lämmin taukotakki kuten toppa- tai untuvatakki, istuinalusta ja mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet. Tällä retkellä emme tee nuotiota. Nuotio mahdollisuus on Hanhitaipaleen satamassa mikäli haluaa jäädä tulistelemaan retken jälkeen. Varaa omat polttopuut mukaan.

Hinta

49€/henkilö Hintaan sisältyy, verot, oppaan palvelut, liukulumikengät ja sauvat, lämmin juotava. Huom! Hintaan ei sisälly retkieväitä. Ryhmäkoko 5-7 osallistujaa. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 5 osallistujaa, saatavilla yhteensä 7 paikkaa.

Ilmoittautuminen 12.3.2023 retkelle

Hyvinvointia luonnosta

Järjestämme opastettuja retkiä ryhmille, ystävä- ja työporukoille. Suunnittelemme reitin ja ohjelman tarpeidenne mukaan, myös muille paikkakunnille. Haluatko retken omalle porukalle muuna ajankohtana, ota yhteyttä puh. ark. klo 10:00-16:00 0405268562/Vesa tai info@kalajaretkeily.fi. Ryhmille myös saatavilla, lumikenkäretkiä Metsämieli-hyvinvointiteemalla Metsämieli-ohjaajan vetämänä. Kysy rohkeasti lisää! Minimäärä 4 henkilöä.

Vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland 3255796-2