Lumikenkien ja liukulumikenkien vuokraus on toistaiseksi tauolla ja ovat käytössä Ulkoilma Akatemian toiminnassa. Satunnaisille päiville voi löyty välineitä, välineet sijaitsevat tällä hetkellä Jyväskylässä. Kysy lisää tarvittaessa!

Vuokraaminen tapahtuu tämän nettisivun kautta. Vuokralle saatavilla myös lasten lumikenkiä.

Jokaisella tuotteella on oma varauskalenteri vuokrattavan tuotteen yhteydessä. Varauskalenterista valitse ajankohta ja näet onko tuotetta vuokrattavissa kyseisenä ajankohtana.

Vuokraa liukulumikengät esimerkiksi Lapin lomalle ja lähde vaaroille sekä tuntureille hiihtämään.

Lumikenkien ja liukulumikenkien vuokrauspiste sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Hanhitaipaleen satamassa, satamatie 143, 77700 Rautalampi. Kalajan pysäköintialueelta on Hanhitaipaleen satamaan noin 5km matka autolla.

Vuokraamalla lumikenkiä ja liukulumikenkiä pääset kokeilemaan erilaisia varusteita ennen omien varusteiden ostoa ja säästät näin rahaa. Vuokraus on kustannustehokas tapa silloin, jos tarvitset varusteita vain yhtä retkeä tai vaellusta varten. Vuokraamalla kannustat kestävän kehityksen mukaiseen toimintaa, näin kaikkia varusteita ei tarvitse omistaa itse. Vuokrattavien lumikenkien ja liukulumikenkien hinnat määräytyvät käyttöajan mukaan. Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita talvisia nähtävyyksiä.

Vuokraamalla liukulumikengät voit nautiskella komeista kallioista Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Vaikka helpolla Käpynän Ukon kierroksella. Vuokrattavilla välineillä voit tehdä yhden tai kahden yön talvisen liukulumikenkäretken ja vietät yön luonnossa esimerkiksi Kaiturin laavulla. Mikäli haluat hiihtää vuokrattavilla liukulumikengillä lumeen omat jälkesi, voit suunnitella oman reittisi Retkikartan avulla. Neuvomme mielellämme lisää.

Huomioimme vastuullisuuden monelta kannalta toiminnassamme. Lue lisää.

Liukulumikenkäretkellä

Lumikenkien ja liukulumikenkien vuokraus

Lumikenkien ja liukulumikenkien vuokraus toimii itsepalveluperiaatteella

 1. Vuokraat verkkokaupasta www.kalajaretkeily.fi haluamasi vuokravälineet.
 2. Vapaana olevan vuokravälineen näet alla olevasta verkkokaupan varauskalenterista ja voit tehdä vuokrauksen sekä maksun suoraan siellä. Vapaa ajankohta näkyy varauskalenterissa tummanvihreinä. (Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 10 €/varaus.)
 3. Lähetämme sinulle vuokrauksen teon jälkeen varausvahvistuksen ja ohjeita sähköpostilla.
 4. 2h ennen vuokrauksesi alkua saat tekstiviestillä ilmoittamaasi puh. numeroon sekä sähköpostilla avainkoodin vajan parioven lukon aukaisemiseksi.
 5. Vajan pariovessa on KalajaRetkeilyn logo. Täältä löydät vuokrattavat liukulumikengät ja lumikengät sekä sauvat!
 6. Otat itse vuokraamasi välineet vuokrausajan alkaessa vajasta ja palautat puhdistettuna välineet samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
 7. HUOM! Tarkistahan varauksestasi vuokraamasi välineen mallin ja että otat varmasti varaustasi vastaavan tuotteen!
 8. Jos tarvitsee sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla puh. 0405268562 / Vesa.
Lumikenkäretkellä

Ennen ja jälkeen vuokrauksen

Ennen:

 • Mikäli kuljet järven jäällä. Muista ottaa turvallisuusvälineet mukaan. Jäänaskalit ja heittoköysi, ystävä, vesitiiviisti pakatut vaihtovaatteet repussa. Kysy ajankohtaista tietoa paikallisesta jäätilanteesta 0405268562/Vesa
 • Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Jälkeen:

 • Vuokravälineet tulee puhdistaa hyvin lumesta ja roskasta. Puhdistamiseen löytyy lumiharja vajasta.
 • Vuokravälineet palautetaan samaan paikkaan, mistä otit ne vuokrauksen alettua.
 • TÄRKEÄÄ!
  • Mikäli olet huomannut puutteita ja jotain huomioita kalustossa tai varusteissa. Pyydän laittamaan viestiä info@kalajaretkeily.fi. Mikäli on syntynyt vaurioita kalustoon tai varusteisiin mikä estää niiden käyttämisen jatkossa, niin pyydän ottamaan yhteyttä heti puhelimitse 0405268562/Vesa / info@kalajaretkeily.fi.
 • Näillä toimilla tulemme yhdessä saavuttamaan turvallisen ja laadukkaan vuokraus kokemuksen myös seuraaville asiakkaille, KIITOS PALJON YHTEISTYÖSTÄ!

Olemme kasanneet hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä FAQ-sivulle. Voit myös aina soittaa ja kysyä neuvoja!

Lumikengillä pääset näkemään luontoa laajemmin

Liukulumikenkien vuokraus

Vuokrattavien liukulumikenkien OAC KAR 149 kuvaus

Sopii kengille, joiden pohjan pituus on 24-38 cm. Kuten edeltäjänsä, side sopii vain joustavapohjaisille, päkiästä taipuville kengille. 

Vuokrattavana Ikonisin Skinbased -liukulumikenkämme on uudistunut ja on nyt parempi kuin koskaan. OAC KAR 149 liukulumikenkä on monipuolinen ja ketterä karvapohjasuksi. Vaikka olemme säilyttäneet edeltäjänsä perusominaisuudet, uudistettu malli tarjoaa merkittäviä parannuksia lähes joka osa-alueella.

Kärjen ja kannan uusi muotoilu tarjoaa paremman kantavuuden siinä, missä uudet ABS-vahvikkeet lisäävät kestoa niillä alueilla, joihin kohdistuu kovempaa kulutusta. Todellinen joka paikan suksi, joka kuljettaa sinut vaivattomasti niin leppoisille iltapäiväretkille kuin useamman päivän hiihto- ja vaellusretkille. Lähde: Skinbased

Vuokrattavien liukulumikenkien Käyttötarkoitus:

Vuokrattavat liukulumikengät OAC KAR 149 on Skinbased -malliston monipuolisin karvapohjasuksi. Malli sopii vaihtelevaan maastoon, erilaisiin lumiolosuhteisiin ja monenlaisiin talvisiin seikkailuihin.

Lumikenkien vuokraus

Vuokraa lumikengät ja lähde seikkailemaan talvisille hangille!

Vuokrattavat lumikengät soveltuvat erinomaisesti mäkiseen maastoon ja kalloilla kiipeilyyn.

 • Vuokrattavissa TSL 225 lumikengissä on tukeva ja helposti säädettävä side joka on säädettävissä monen kokoisiin jalkineisiin aina kengänkokoon 46 asti. 
 • Kantavuus on 50 – 120 kg, riippuen lumen rakenteesta.
 • Atlas lumikenkäilysauvat ovat säädettävissä käyttäjän pituuden mukaan 100 – 130 cm pituisiksi, jolloin ne soveltuvat noin 150cm – 185cm pituisille käyttäjille.
 • Vuokravälineet palautetaan samaan paikkaan, mistä otit ne vuokrauksen alettua.

Vuokraa lapsille oikeat lumikengät ja lähde koko perheen kanssa seikkailemaan talvisille hangille! 

 • Vuokrattavissa TSL 302 lumikengät ovat pienet ja kevyet lapsille sopivat lumikengät, joissa on tukeva, helposti kiinnitettävä side joka on säädettävissä 29 – 40 kokoisiin kenkiin. 
 • Vuokrattavien lumikenkien kantavuus on n. 20 – 40 kg, riippuen lumen rakenteesta. Paino vain 800 g/pari.
 • Vuokrattavat lumikengät noudetaan ja palautetaan sovitusta osoitteesta.
 • Vuokravälineet palautetaan samaan paikkaan, mistä otit ne vuokrauksen alettua.

Palvelut:

Satamassa ei ole talvella pysäköintilaa autoille, koska satamassa ei ole talvikunnossapitoa. Alueelta kyllä löytyy kuivakäymälä, kota, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen aivan etualalla sijaitsee KalajaRetkeilyn talvivälineiden vaja.  Sataman osoite on Satamatie 145, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min. Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min.