Ruska-aika melontaretki
Ruskan värjää haavat keltaiseksi

Tällä ruskaretkellä melotaan Etelä-Konneveden kaakkoisosissa. Alue on suojaista sokkeloista saaristoa, josta löytyvät kansallispuiston jylhimmät kalliorannat ja kapeimmat salmet. Näkemistä ja kokemista riittää varmasti kaikille aloittelijoista kokeneisiin melojiin saakka.

Etelä-Konnevedellä on myös Keski-Suomen vahvin kalasääskikanta sekä runsaasti niiden pesiä. Syysmuutto tapahtuu elo-syyskuussa, jolloin kalasääsket siirtyvät talvehtimisalueilleen Välimerelle ja päiväntasaajan trooppiseen Afrikkaan. Melontaretken ohessa pidetään reilu evästauko laavulla, evästauolla on tarjolla lämmintä juotavaa kahvia/teetä/mehu.

Melontaretken vaativuustaso

Helppo, soveltuu myös vähemmän kokeneille melonnan harrastajille. Melontaretken vauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan. Osallistujien on osattava uida. Alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Tapaaminen

Tapaaminen klo 11:00 KalajaRetkeilyn melontavajan luona. Hanhitaipaleen satamassa, satamatie 143, 77700 Rautalampi.

Ohjaajat

Ohjaajana melonnan osalta toimii KalajaRetkeilyn melontayrittäjä, erä-, ja luonto-opas Vesa Viittala. puh. 0405268562 tai info@kalajaretkeily.fi

Kysy rohkeasti lisää, tervetuloa melomaan!

Kesto

Melontaretken kokonaiskesto on noin 5h +-30min ja melontamatkaa tulee noin 12-14 km.

Turvallisuus

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa tai vaihtaa päivämäärää retkelle. Melonta- ja Soutuliiton kouluttamalla Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa) sekä hygieniapassi. 

www.olenmeloja.fi/melonta/turvallisuus/

Hinta

79€/osallistuja. Hinta sisältää verot, ohjauksen ja melonnassa tarvittavat varusteet (kajakit, melat, melontaliivit, turvallisuusvälineet) sekä lämpimän juoman (pannukahvin/teen/mehu).

Retken varausmaksu on 20€, koodilla **varaus**. Loppulasku (59€) laskutetaan vasta toteutuneen retken jälkeen. Tällä retkellä on sääturva. Varausmaksuun 20€ noudatamme normaaleja peruutusehtoja. EHDOT

Minimiveloitus 316€, sis. 1-4 melojaa. Mikäli haluat kajakkikaksikon tai osallistua perheen kanssa, otathan yhteyttä puhelimitse 0405268562/Vesa tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi

Paikkoja on saatavilla rajoitetusti!

Muut varaukset

Yksityiset varaukset omalle ryhmälle puhelimitse 0405268562/Vesa tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi

Lisätietoja

Etelä-Konneveden kansallispuistoon voit tutustua etukäteen luontoon.fi sivuilta.

Ennakko-ohjeita melontaretkelle osallistujille