Tämä kaksipäiväinen elämys sopii melojille, jotka haluavat harjoitella hämärässä ja pimeässä suunnistamista kajakista käsin, melotaan kylmän veden aikaan ja aamuisin rannat voi olla jo jäässä. Ruskan rippeitä voi nähdä vielä puissa ja luonnossa sekä aistia kuinka luonto valmistautuu tulevaan talveen. Retki on tarkoitettu sinulle, joka haluat meloa kylmän veden aikaan turvallisesti ohjattuna, harjoitella hieman suunnistamista sekä nauttia vielä tämän vuoden viimeisistä melontavesistä. Melonta toteutetaan vakailla ja laadukkailla retkikajakki yksiköillä, joihin saat ennen retkeä tarvittavan opastuksen. Illan kruunaa tunnelmallinen syksyinen ilta nuotion äärellä sekä rantasaunan löylyt kynttilänvalossa rentouttavat melojat yöpuulle.

Ohjelma

Tapaaminen 4.11.2023 klo 11.00 Hanhitaipaleen kalasatamassa KalajaRetkeilyn melontavajan luona ja loppuu 5.11.2023 noin kello 14:00. Tutustumme hieman toisiimme, melontakalustoon ja pakkaamme varusteet kajakkeihin.

Majaniemen mökki Etelä-Konnevedellä toimii tukikohtana melontavaelluksella

Majoittuminen/ Leiriytyminen

Majaniemen mökillä voi yöpyä, joko tuvassa ( kaksi kerrossänkyä patjoilla, missä ylhäällä ja alhaalla 4 nukkumapaikkaa), omassa teltassa tai riippumatossa. Mikäli kaipaat myös omaa rauhaa, niin suosittelemme telttaa tai riippumattoa. Kysy tarvittaessa riippumattoa lainaan.

Taito-, ja kokemusvaatimukset

Melontaretki on helppo ja aikaisempaa kokemusta melonnasta olisi hyvä olla, esim. melonnan Meloja 1 -peruskurssi tai vastaava käytynä sekä paripelastautumistaidot suoritettuna. Melontavauhti on rauhallinen ja sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen sekä olosuhteiden mukaan, ns. hitaimman mukaan melotaan ja nautitaan luonnosta vesiltä käsin. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vain täysi-ikäisen holhoojan seurassa. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja peruskunto kahden päivän melontaa ajatellen. Melomme kahden päivän aikana n.20 km. Mikäli melonnan suhteen herää kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Vesa/0405268562 info@kalajaretkeily.fi tai yksityisviestillä.

Turvallisuus

Tällä melontaretkellä on pakollisena varusteena kuivapuku melontaa varten sekä hyvä otsalamppu vesille. Tälle retkelle perustetaan whatsapp-ryhmä, jossa käydään läpi tarvittavat pakolliset varusteet. Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa tai vaihtaa päivämäärää seuraavaan ajankohtaan.

Osallistujien varusteet

Osallistujilla on oltava säähän sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattuna varavaatetus, talvimakuupussi, talvimakuualusta, saunomisvälineet, leiriruokailuun tarvittavat varusteet ja ruuat sekä halutessa oma teltta.

Mökillä on avotakka ja kamiina sekä kaasukeitin. Mökki on lautarakenteinen ja tarkoitettu pääasiassa ns. kolmen vuodenajan käyttöön.

Kysy vuokravarusteita, kuten telttaa tai riippumattoa.

Hinta

149€/osallistuja. Hinta sisältää verot, ohjauksen vesillä ja tarvittaessa leirissä, vuokramökin ja alueen käytön, kajakin ja varusteet (liivi, aukkopeite ja mela) melontaan. Halutessasi voit vuokrata erikseen Amok riippumatto setin.

Huom! Voit maksaa koko retken kerralla, tai maksaa aluksi varausmaksun 20€, koodilla varaus. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun (129€), loppulasku laskutetaan vasta toteutuneen retken jälkeen. Varausmaksuun sisältyy SÄÄTURVA. Varausmaksuun 20€ noudatamme normaaleja peruutusehtoja. EHDOT

Ilmoittautuminen

Pidätämme oikeudet muutoksiin.