Melontaretki konneveden seitsemän kosken koskireitillä (1.6.2024 & 2.6.2024)

Siikakoski lasketaan vanhaa uittoränniä pitkin

Lähde kanssamme kokemaan melonnan hurmaa, nautiskelemaan vauhdikkaista virtavesistä ja tyynistä suvannoista turvallisesti kokeneen ohjaajan kanssa. Helppo mutta todella kokonaisvaltainen kokopäivän melontaretki. Arjen kiireet unohtuu heti vesille päästyä, kosken kohinat jännittää aina pikkaisen ja uudet harjoitukset virtavesissä pitävät ajatuksen läsnä hetkessä, elämyksiä luvassa. Näissä kirkasvetisissä koskissa vesillä kulkijat ovat liikkuneet ja pyytäneet kalaa kivikaudelta lähtien ja ne ovat edelleen tärkeä järvilohen lisääntymisalue.

Retkikuvaus

Melontaretken reitin varrella on 7 koskea: Ensimmäisenä olevan Siikakosken laskemme helppoa, mutta vauhdikasta vanhaa uittoränniä pitkin. Seuraavana tulevat Taikinainen ja Karinkoski ovat helppoja virtapaikkoja, joissa pysähdymme harjoittelemaan kajakin käsittelyä virtaavassa vedessä. Reitin suurimman ja vaativimman kosken, Kellankosken niskalla nousemme maihin ja siirrämme kajakit maata pitkin kosken alajuoksulle, jossa pääsemme taas nauttimaan nopeasta virtauksesta. Kellankosken jälkeen ylitämme kauniin Liesjärven selän ja saavumme Pesiäissalmen sillalla olevalle laavulle, jossa pidämme evästauon. Suottalahden pohjassa nousemme maihin ja vedämme kajakit perinteistä vetotaivalta pitkin kapean maakannaksen yli. Vetotaipaleen jälkeen alkaa nopea ja nautinnollinen jokiosuus jossa on lyhyellä matkalla helpohkot Yläisenkoski, Keskisenkoski ja Hannulankoski. Niiden jälkeen saavumme retkemme päätepisteeseen Akkainsillan laavulle. Lisätietoa reitistä: Retkipaikka

Vaatimukset osallistujille

Tälle melontaretkelle voit osallistua Meloja 1 peruskurssin käytyäsi ja omaat jonkin verran melontakokemusta. Et tarvitse aikaisempaa koskimelontakokemusta. Reitin laskettavat kosket ovat virtapaikkoja tai 1-luokan koskia ja tutustumme kajakin käyttäytymiseen virrassa sekä opettelemme virtaveden melonnan alkeet alkupään helpoissa virtapaikoissa ennen varsinaisia koskia. 

Osallistujien on osattava uida, heillä on oltava aikaisempaa melontakokemusta sekä tuoreessa muistissa paripelastustaidot. Alle 18 vuotiaat voivat osallistua retkelle vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Lähtö/paluu

Tapaamme klo 11:00 Konnevedellä Häyrylänrannan satamassa ja melontaretki päättyy Saksalansaaren Akkosillalle viimeistään klo 18-19:00. Häyrylänrannan satama, Satamatie 60, 74400 Konnevesi. Ennen melomaan lähtöä siirrämme pari autoa reitin päätepisteeseen Akkainsillalle, josta palaamme kimppakyydillä takaisin lähtöpaikkaan Häyrylänrannan satamaan.

Kesto

Melontamatka on vajaa 20 km ja kestää noin 6 tuntia, mutta se menee mukavasti koska valtaosa reitistä on virtaavaa vettä, jossa melominen on lähinnä kajakin ohjaamista.

Omat varusteet

Juomista ja evästä koko päiväksi. Noin puolessa välissä melontaretkeä pidämme reilumman evästauon, suositus ruokatermokselle ja lämmin ruoka siihen. Yksi tai kaksi vaihtovaatesettiä vesitiiviisti pakattuna. Suosittelemme käyttämään omaa märkäpukua tai kuivapukua, vesi on vielä viileää tähän aikaan.

Hinta

99€/henkilö/melontaretki. Hinta sisältää verot, kajakit ja melonnassa tarvittavat varusteet, ohjauksen sekä kajakkien kuljetuksen. Huom! Hinta ei sisälly märkäpukua tai kuivapukua lainaan!

Minimiveloitus 396€ euroa, joka sisältää 1-4 osallistujaa. Ryhmäkoko 1-6 melojaa.

Lue lisää varauksen ehdoista tästä

Ilmoittautuminen 1.6.2024

Ilmoittautuminen 2.6.2024 **TÄYNNÄ**

Varaaminen erikseen omalle ryhmälle

Melontaretki on saatavilla 1.6. – 30.08. välisenä aikana. Varaukset KalajaRetkeily  +358405268562 / info@kalajaretkeily.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *