Kajakin vuokraus Etelä-Konneveden kansallispuisto

Auringonlaskun melontaa
Etelä-konneveden kansallispuisto, Auringonlaskun melontaretki

Jokaisella tuotteella on oma varauskalenteri. Alla olevasta varauskalenterista valitse teille sopiva ajankohta ja näet onko tuotetta saatavilla.

Hanhitaipaleen sataman melonnan toimipiste toimii itsepalveluperiaatteella. Melontakalusto sijaitsee Hanhitaipaleen satamassa,

Satamatie 143, 77700 Rautalampi

Melontavaellus Etelä-Konneveden kansallispuistossa.
Melontavaellus, Etelä-Konneveden kansallispuistossa.

Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä.

Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä Käpynän Ukon kierroksella. Lähde yhden tai kahden yön melontaseikkailulle Kodanovisen kierrokselle. Jos haluat piirtää veteen oman vanaviivasi, voit suunnitella oman melontareittisi Retkikartan avulla. Me neuvomme mielellämme lisää.

Huomioimme vastuullisuuden monelta kannalta toiminnassamme. Lue lisää.

KalajaRetkeilyn sääturva antaa mahdollisuuden vaihtaa varauksen ajankohtaa ilman lisäkustannuksia, jos sää ei salli turvallista melontaretkeä. Lue lisää.


Kajakin vuokraus toimii itsepalveluperiaatteella. Kajakin vuokraus tapahtuu verkkokaupasta, tämän sivun alalaidasta.

 • Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!
 • Kajakit, jotka ovat vapaana, näet alla olevasta verkkokaupan varauskalenterista. (Voit tehdä vuokrauksen ja maksun suoraan verkkokaupan kautta.) Vapaana olevat ajat näkyvät varauskalenterissa tummanvihreinä. Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 10€/varaus.
 • Lähetämme teille kajakin varauksen teon jälkeen varausvahvistuksen ja ohjeita sähköpostilla ja kaksi tuntia ennen varauksen alkua sähköpostilla lukkojen avainkoodin. Tällä koodilla saat kajakin ja vajan pariovet auki. 
 • Vuokrattavan kajakin löydät telineestä vuokrauksen alkaessa ja varusteet isommasta vajasta. Huomaathan, että satamassa on kaksi vajaa, isommasta vajasta löytyy kajakkien varusteet. Palautat kajakin ja varusteet samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
 • Kajakkivajan seinällä on KalajaRetkeilyn logo. Täältä löydät kajakkiin melontavarusteet!
 • Kajakin keulassa lukee Essence 16 tai Essence 17, valitse vuokraamasi kajakki tämän perusteella.
 • HUOM! Tarkistahan varauksestasi vuokraamasi kajakin mallin ja että otat varmasti varaustasi vastaavan tuotteen!
 • Jos tarvitsee sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla ark. 10:00 – 16:00 puh. 0405268562 / Vesa tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi.

Etelä-konneveden kansallispuisto, Saukkosaaren tafoonit, luola.
Etelä-konneveden kansallispuisto, Saukkosaaren tafoonit

Huomioita melonnan aikana ja melonnan jälkeen

Aikana:

 • HUOM! Rantautuessa, muista työntää evä aina eteen eli ylös!
 • Älä raahaa kajakkia turhaan maata pitkin, pohja kuluu rikki. Pyydä kaveria avuksesi nostamaan ja kantamaan painavaa kajakkia.
 • Säilytä melaa kajakin sisällä kun olet rantautunut. Näin vältyt astumasta melan päälle.

Jälkeen:

 • Kuivaa kajakki sienellä ja puhdista hyvin irtohiekasta ja roskasta. Viethän roskat mennessäsi pois!
 • Palauta kajakki telineeseen ylösalaisin ja luukut auki mutta aukon sisälle työnnettynä. Varusteet palautetaan vajaan samaan paikkaan, mistä otit ne vuokran alettua.
 • TÄRKEÄÄ! Mikäli olet huomannut puutteita ja jotain huomioita kalustossa tai varusteissa. Pyydän laittamaan viestiä info@kalajaretkeily.fi. Mikäli on syntynyt vaurioita kalustoon tai varusteisiin mikä estää niiden käyttämisen, pyydän ottamaan yhteyttä heti melonnan jälkeen puhelimitse 0405268562/Vesa / info@kalajaretkeily.fi.
 • Näillä toimilla tulemme yhdessä saavuttamaan turvallisen ja laadukkaan kokemuksen myös seuraaville vuokraajille, KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!
Iloisia melojia kajakeissa
Etelä-konneveden kansallispuisto, Kaivannossa Käpynän Ukon melontaretkellä

Kajakin vuokraus, yksiköt ja kaksikot

Otathan huomioon, että kajakin vuokraajan on oltava täysi-ikäinen (18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä. Käyttämämme yhdenkoon melontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille. Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille lapsille kysy pelastusliiviä (oranssi), puh 0405268562. Jos olet epävarma taidoistasi niin voit varata koulutetun melontaohjaajan pitämän melonnan alkuopastuksen (kesto 45 min, hinta 60€). 

Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Olemme kasanneet hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä FAQ-sivulle. Voit myös aina soittaa ja kysyä neuvoja!

Palvelut:

Satamassa on pysäköintitilaa autoille. Alueelta löytyy kuivakäymälä, kota, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen takalaidalla sijaitsee KalajaRetkeilyn melontakalusto.  Sataman osoite on Satamatie 145, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min. Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min. 

Etelä-konneveden kansallispuisto, Kajakkikaksikolla melomassa
Etelä-konneveden kansallispuisto, Kajakkikaksikolla melomassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *