Tämä kaksipäiväinen elämys sopii aloittelijoille, niin melontaa kuin retkeilyä ajatellen. Melonta toteutetaan vakailla ja laadukkailla retkikajakki yksiköillä, joihin saat ennen retkeä tarvittavan opastuksen. Illan kruunaa tunnelmallinen, syksyinen ilta sekä yöpyminen teltassa/ riippumatossa. Retki on tarkoitettu sinulle, joka haluat palautua ja virkistyä luonnon äärellä kiireettömästi.

Taito-, ja kokemusvaatimukset

Melontaretki on helppo ja soveltuu myös vähemmän kokeneille melonnan harrastajille. Melontavauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vain täysi-ikäisen holhoojan seurassa. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja peruskunto kahden päivän melontaa ajatellen. Melomme kahden päivän aikana n. 20 km.

Mikäli melonnan suhteen herää kysyttävää, ota yhteyttä Anni/0503686186 / info@kalajaretkeily.fi tai yksityisviestillä.

On tutkitusti todistettu, että lyhytkin oleskelu luonnossa laskee stressitasojamme, laskee verenpainetta, parantaa mielialaamme ja auttaa irtautumaan työn sekä arjen vaateista. Fyysisten terveyshyötyjen lisäksi luonnossa liikkumisen on tutkittu parantavan jopa itsetuntoa. Luonto koetaan moniaistillisesti, mikä lisää luonnon kokonaisvaltaista eheyttävää vaikutusta ihmiseen. Tällä retkellä annamme tilaa ja aikaa nimenomaan luonnon kokemiseen monien aistien kautta. Pääsemme ihailemaan monimuotoista Etelä-Konneveden luontoa visuaalisesti.

Etelä-Konneveden kansallispuisto. ©Tea Karvinen

Tule aistimaan kirkasvetinen Konnevesi, sen korkeat kalliot, meloen ja patikoiden.

Kuva: Vesa Viittala

Ohjelma

Päivä 1: 

Tapaaminen klo 11:00 Hanhitaipaleen kalasatamassa KalajaRetkeilyn melontavajan luona. Tutustumme melontakalustoon, harjoittelemme melonnan perusteita, sekä pakkaamme varusteet. Melontaretki saarien välissä jylhiä maisemia ihaillen, lounas maastossa. Melontaretkellä yövymme Kaiturin saaressa joko omissa teltoissa tai riippumatoissa. Saaressa on myös laavu ja nuotiopaikka. Melontamatka ensimmäisenä päivänä noin 10 km, melontaa taukoineen noin 5 h.

Päivä 2:

Tunnelmallisen telttayön ja retkiaamiaisen jälkeen. Leirin siivous, telttojen purku ja melontaretki takaisin Hanhitaipaleelle n. klo 10.00. Luonnon ihmettelyä ja rauhallista melontaa. Rantautuminen ja retkilounas saaressa matkan varrella. Paluu Hanhitaipaleen satamaan n. klo 15:00. Melontamatka toisena päivänä noin 10 km, melontaa taukoineen n. 5 h.

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Retken ohjaajana

Retken ohjaajana toimii Melontaohjaaja, erä- ja luonto-opas Anni Lemmetty.

Turvallisuus

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden siirtää tai perua retken. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa), sekä hygieniapassi.

Osallistujien varusteet

Osallistujilla on oltava säähän ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattu varavaatetus, makuupussi, makuualusta, saunomisvälineet, leiriruokailuun tarvittavat varusteet ja ruuat sekä halutessa oma teltta.

Kaiturin saari
Saaressa on laavu, nuotiopaikka ja käymälä. Riippumatolle löytyy helposti paikkoja, myös parille teltalle. Laavussakin mahtuu nukkumaan muutama.

RUUANVALMISTUS: Nuotiopaikka. Omien astioiden pesu tapahtuu kauempana rannasta, kaada pesuvesi maahan keskelle niemeä, jotta Etelä-Konneveden vesi säilyy tulevaisuudessakin puhtaana.

Lähetämme tarkemman varustelistan osallistujille infokirjeessä.

Kajakkeja järvellä auringon lasku
Auringon lasku värjää taivaan ja veden punertavaksi

Sijainti

Tapaaminen 24.9.2022 klo 11:00 Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, 77700. Retki järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 355 km.

Kohdekuvaus

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kallioiden taaksen kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy: www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Hinta

199€/henkilö. Hinta sisältää veron, kajakin ja melontavarusteet, ohjauksen, vuokratuvan ja rantasaunan.

Huom! Voit maksaa koko retken kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun 179€, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen retkeä. Pelkkä varausmaksu ei ole mahdollista jos kurssin alkuun on alle 30 vrk. Paikkoja on saatavilla rajoitetusti.

Huom! Retkiruuat ja muut retkeilyvarusteet, mm. majoite ym. eivät sisälly hintaan.

Lisätietoja

Mikäli haluat kajakkikaksikon tai tulee kysyttävää melontaa liittyvissä asioissa, otathan yhteyttä puhelimitse 0503686186/Anni tai 0405268562/Vesa sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi

Vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).