Kanoottien ja soutuveneen vuokraus ja varaus tapahtuu näiden nettisivujen kautta. Kaikki kanootit ovat samankokoisia, ainoastaan penkkien lukumäärä vaihtuu kanoottien kesken. Valitse päivämäärä melonnalle ja näet varauskalenterista ajankohtaiset varaustiedot. Hanhitaipaleen sataman toimipiste toimii itsepalveluperiaatteella. Melontakalusto sijaitsee Hanhitaipaleen satamassa, Satamatie 143, 77700 Rautalampi

Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä.

Kuva: Fabula Media Petri Rajamäki

Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä Käpynän Ukon kierroksella tai lähde yhden tai kahden yön melontaseikkailulle Kodanovisen kierrokselle. Jos haluat piirtää veteen oman vanaviivasi, voit suunnitella oman melontareittisi Retkikartan avulla. Me neuvomme mielellämme lisää.

Melonnan Meloja 1 -peruskurssit ja opastetut melontaretket ovat myös hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Melontaretkiä ja vaelluksia löydät lisää täältä.

Huomioimme vastuullisuuden monelta kannalta toiminnassamme. Lue lisää.

Haluatko antaa lahjaksi elämyksen? KalajaRetkeilyn lahjakortit löydät Täältä.

KalajaRetkeilyn sääturva antaa mahdollisuuden vaihtaa varauksen ajankohtaa ilman lisäkustannuksia, jos sää ei salli turvallista melontaretkeä. Lue lisää.

Meille käy liikuntaedut: Edenred, ePassi ja Smartum.

Hanhitaipaleen sataman melontakaluston vuokraus toimii itsepalveluperiaatteella!

 • Varaat verkkokaupasta haluamasi kanootin ja otat ne itse vuokrausajan alkaessa telineestä ja varusteet melavajasta ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
 • Kanootit on ylösalaisin vajan läheisyydessä ja ne ovat numeroituja tummanvihreitä Winkkari 175 mallisia. Pyöreät numerotarrat kanooteissa tarkoittavat, #2 = 2-hengen, #3 = 3-hengen ja #4 = 4-hengen kanoottia.
 • Kanootteja on vuokrattavissa samankokoisia yhteensä 5kpl. 2kpl/2-hengen, 2kpl/3-hengen ja 1kpl/4-hengen. 
 • Melavajan seinällä on KalajaRetkeilyn logo. Täältä löydät melontavarusteet! 
 • Vapaana olevan kaluston näet alla olevasta verkkokaupan varauskalenterista ja voit myös tehdä varauksen ja maksun suoraan siellä. Vapaana olevat ajat näkyvät varauskalenterissa tummanvihreinä. Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 5 €/varaus.
 • Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla puh. 0405268562 / Vesa.
 • Lähetämme sinulle varauksen teon jälkeen varausvahvistuksen sähköpostilla ja 2 h ennen ennen varauksesi alkua tekstiviestillä ja sähköpostilla avainkoodin kaluston ja melavaraston oven lukkojen aukaisemiseksi. 
 • HUOM! Tarkista varauksestasi vuokraamasi kanootin mallin ja että otat vajalta varaustasi vastaavat tuotteet!
 • Pienemmät tynnyrit on tarkoitettu kanooteille sekä keltaiset isot kuivapussit.
 • Yksi iso tynnyri soutuveneen käyttöön.

Melonnan jälkeen

 • Putsaa ja puhdista kanoottia, jotta seuraavan on mukava lähteä retkelle.
 • Palauta kanootti ja varusteet samaan paikkaan mistä vuokran alettua otit ne. Muista lukita lukot!
 • TÄRKEÄÄ! Mikäli olet huomannut puutteita ja jotain huomioita kanootissa tai varusteissa. Pyydän laittamaan viestiä info@kalajaretkeily.fi. Mikäli on syntynyt vaurioita kanoottiin tai varusteisiin mikä estää niiden käyttämisen, pyydän ottamaan yhteyttä heti melonnan jälkeen puhelimitse 0405268562/Vesa / info@kalajaretkeily.fi.
 • Näillä toimilla tulemme yhdessä saavuttamaan turvallisen ja laadukkaan vuokraus kokemuksen myös seuraaville asiakkaille, KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!

Kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä (18 v tai yli). Osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä. Käyttämämme yhdenkoon läppämelontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille. Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille  lapsille kysy pelastusliiviä, puh 040 5268562.