Käsivarren erämaa 2022

Lähteminen on nyt helppoa! Voit hyödyntää myös liikuntaetuja. Talven kurssien ja vaelluksien hintaan sisältyy lähes kaikki tarvittavat varusteet lainaan.

KalajaRetkeilyn yrittäjä, erä- ja luonto-opas Vesa Viittala ohjaa Ulkoilma Akatemialle melonta,- rinkka,- ja hiihtovaelluksia. Vaellukset järjestetään yhteistyössä Ulkoilma Akatemian kanssa.

Kysy rohkeasti lisää info@kalajaretkeily.fi / Vesa / 0405268562.

  • Talviretkeilykursseista ja vaelluksista saat lisäinfoa Ulkoilma Akatemian nettisivuilta käy tutustumassa.
  • Tänä talvena uutena naisten talviretkeilykurssi. Ohjaajana Anna Aijasaho
  • Jos haluat ilmoittautua suoraan mukaan, pääset Holvin verkkokauppaan tästä.

Melonnan päivä- ja iltaretkillä pääset tutustumaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja saat muutaman kilometrin enemmän retkimelontaa. Melontaretkiä on aina päiväretkistä yön yli retkiin. Lue lisää täältä Melontaretket

Hiihtovaellus 2024

Hiihtovaelluksia 2024 on tarjolla useampia vaihtoehtoja. Hiihtovaellus on loistava tapa nähdä luontoa eri vuodenaikaan.

Hiihtovaellus, Käsivarren erämaa 2021. Kuva Vesa Viittala.

Patvinsuon hiihtovaellus 2024

Lue lisää -> Hiihtovaellus, Patvinsuon kansallispuisto (1.-4.2.2024)

Patvinsuon hiihtovaelluksen päätavoitteena on opetella talvivaelluksella tarvittavia taitoja ja rutiineja sekä tutustua pidemmillä hiihtovaelluksilla tarvittaviin varusteisiin yms. Tämä vaellus antaa hyvät valmiudet ja tietotaidot osallistua esimerkiksi Käsivarren hiihtovaellukselle.

Kuva: Janne Laiho/Patvinsuo/2022

Salamajärven hiihtovaellus 2024

Lue lisää -> Hiihtovaellus, Salamajärven kansallispuisto (16.-18.2.2024)

Salamajärven hiihtovaelluksen päätavoitteena on opetella talvivaelluksella tarvittavia taitoja ja rutiineja sekä tutustua pidemmillä hiihtovaelluksilla tarvittaviin varusteisiin yms. Tämä vaellus antaa hyvät valmiudet ja tietotaidot osallistua esimerkiksi Käsivarren hiihtovaellukselle.

Salamajärven kansallispuisto 2021

Käsivarren hiihtovaellukset 2024

Poroenon autiotupa, Käsivarren erämaa

Lue lisää -> Kaamosvaellus, Käsivarren erämaa-alue (2.-5.1.2024) 4pv

Haluatko päästä kokemaan sydäntalven hiljaisuuden ja kaamoksen maagiset värit?

Järjestämme tammikuussa 2024 neljän päivän hiihtovaelluksen Kilpisjärven erämaahan, kaamoksen sydämeen. Vaikka aurinko pysyttelee horisontin alapuolella, maalaa se kirkkaalla säällä taivaanrannan uskomattomin värein. Mikäli meillä on hitusen onnea matkassa, saamme ihastella taivaalla tanssivia revontulia pimeän laskeuduttua.

Olemme maastossa neljä päivää. Hiihdämme upeassa Käsivarren erämaassa pääosin talvireittiä pitkin ja nautimme talvisesta luonnosta Suomen suurtuntureiden ympäröimänä. Päivämatkat eivät ole pitkiä, päivämatkat vaihtelevat noin 8-13 km välillä, valoisan ajankin ollessa lyhyt. Aikaa jää myös leirielämästä nauttimiseen ja erämaan hiljaisuuden ihmettelyyn. Yövymme tupien läheisyydessä teltoissa tai halutessasi varaustuvassa* 

Ennen ja jälkeen vaelluksen on mahdollista yöpyä edullisessa yhteismajoituksessa.

Kuva: Anna Aijasaho

Lue lisää -> Hiihtovaellus, Käsivarren erämaa-alue (29.3.-5.4.2024) 8pv

Olemme maastossa kahdeksan päivää ja seitsemän yötä. Majoitumme talviteltoissa ja sulatamme lumesta juomavettä. Tavoitteenamme on vaeltaa Käsivarren erämaassa, pois talvireitiltä talviseen erämaan syleilyyn. Hiihdämme maltillisilla päivämatkoja ja aistimme erämaan hiljaisuuden sekä sen tuoman rauhan.

Mikäli omaat normaalin peruskunnon, olet valmis hieman haastamaan itseäsi ja haluat kokea erämaan talvisen luonnon ahkiota vetäen, on tämä vaellus juuri sinua varten.

Ennen vaellusta saat kattavan infopaketin vaellukseen liittyvistä varusteista sekä huomioon otettavista asioista.

Kohti Termisjärven autiotupaa

Lue lisää -> Hiihtovaellus, Käsivarren erämaa-alue (8.-13.4.2024) 6pv

Huhtikuussa 2024 järjestämme hiihtovaelluksen Käsivarren erämaahan, Suomen suurtuntureille. Tällä vaelluksella olemme maastossa kuusi päivää. Kuuden päivän vaelluksella tutustumme käsivarren erämaan luontoon ja nautimme tundra ilmastosta. Ennen vaellusta saat kattavan infopaketin vaellukseen liittyvistä varusteista sekä huomioon otettavista asioista. Mikäli omaat normaalin peruskunnon, olet valmis haastamaan itseäsi ja haluat kokea erämaan talvisen luonnon ahkiota vetäen, on tämä vaellus juuri sinua varten.

Hiihtovaellus, Käsivarren erämaa 2022. Kuva: Heikki Wiik

Tilaa uutiskirje tästä ja olet etujoukoissa kuulemassa uutisista

Uutiskirje julkaistaan noin kerran kuukaudessa. Tervetuloa mukaan!

Vaelluksien vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland 3255796-2