Lähde kanssamme kokemaan koskessa melonnan hurmaa, nautiskelemaan vauhdikkaista virtavesistä ja  tyynistä suvannoista turvallisesti kokeneen melontaoppaan kanssa.  Näissä kirkasvetisissä koskissa  vesillä kulkijat ovat liikkuneet ja pyytäneet kalaa kivikaudelta lähtien ja ne ovat edelleen tärkeä järvilohen lisääntymisalue.

Melontaseikkailumme alkaa Konnevedeltä Häyrylänrannan satamasta ja päättyy 22 kilometrin päässä Saksalansaaren Akkosillalle, josta palaamme kimppakyydeillä takasin satamaan.  Reitin varrella on 7 koskea:  Ensimmäisenä olevan Siikakosken laskemme helppoa, mutta vauhdikasta vanhaa uittoränniä pitkin.  Seuraavana tulevat Taikinainen ja Karinkoski ovat helppoja virtapaikkoja, joissa pysähdymme harjoittelemaan kajakin käsittelyä virtaavassa vedessä.  Reitin suurimman kosken, Kellankosken niskalla nousemme maihin ja siirrämme kajakit maata pitkin kosken alajuoksulle, jossa pääsemme taas nauttimaan nopeasta virtauksesta.  Kellankosken jälkeen ylitämme kauniin Liesjärven selän ja saavumme Pesiäissalmen sillalla olevalle laavulle, jossa pidämme tauon ja nautimme runsaista retkieväistä.  Suottalahden pohjassa nousemme maihin ja vedämme kajakit perinteistä vetotaivalta pitkin kapean maakannaksen yli.  Vetotaipaleen jälkeen alkaa nopea ja nautinnollinen jokiosuus jossa on lyhyellä matkalla Yläisenkoski, Keskisenkoski ja Hannulankoski joiden jälkeen saavumme retkemme päätepisteeseen Akkainsillan laavulle.  Lisätietoa reitistä: Retkipaikka

Tälle retkelle voit osallistua, jos osaat melonnan alkeet, et tarvitse aikaisempaa koskimelontakokemusta. Reitin laskettavat kosket ovat virtapaikkoja tai 1-luokan koskia ja tutustumme kajakin käyttäytymiseen virrassa ja opettelemme koskimelonnan alkeet alkupään helpoissa virtapaikoissa ennen varsia koskia. 

Melontamatka on noin 20 km, mutta se menee mukavasti koska valtaosa reitistä on virtaavaa vettä, jossa melominen on lähinnä kajakin ohjaamista. 

Kesto:  6 tuntia ja melontamatka 20 km

Lähtö/paluu: Häyrylänrannan satama, Satamatie 60, 4400 Konnevesi.  Ennen melomaan lähtöä siirrämme ainakin yhden auton reitin päätepisteeseen Akkainsillalle, josta palaamme kimppakyydillä takaisin lähtöpaikkaa Häyrylänrannan satamaan. 

Hinta: 145 e/henkilö, minimiveloitus 435 euroa, joka sisältää 1-3 osallistujaa.  Ryhmäkoko 1-7 melojaa.  Hinta sisältää alv, kajakit ja melonnassa tarvittavat varusteet, opastuksen ja herkulliset retkieväät:  Kahvi/tee, voileipiä, levitettä, salaattia, häränpaistia, paikallista Vempan kalan kylmäsavulohta ja jälkiruokana leipäjuustoa paikallisen hillon kanssa.

Vaatimukset osallistujille:  Osallistujien on osattava uida ja alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla. 

Varaaminen:  Retki on saatavilla 1.6. – 30.08. välisenä aikana. Varaukset KalajaRetkeily  +358 405535975 / info@kalajaretkeily.fi