Lähde kanssamme valloittamaan kansallispuiston korkein kohta, 77 metriä viereisen Vuori-Kalajan lammen yläpuolelle nouseva Kalajanvuoren huippu.

Kansallispuiston jylhät maisemat jäävät retkeilijöiden mieleen. Retkellä kurkistetaan mahtavalta jyrkänteeltä, ihastellaan Kalajanvuoren laelta Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemia ja luonnon pieniä ihmeitä sekä herkutellaan nokipannukahvia retkieväillä.

Kalajavuoren päältä.

Etelä-Konneveden kansallispuistossa elää erittäin merkittävä haapoihin sidoksissa oleva lajisto. Rinteiden suojissa on säilynyt vanhoja luonnonmetsiä, joiden valtavat, kaarnarunkoiset haavat tarjoavat elintilaa monille uhanalaisille lajeille. Haapa on Suomessa metsän avainlaji, jolla elää hyvin monilajinen hyönteisten, jäkälien ja kääpien yhteisö.  Monimuotoisuuden kannalta erityisen arvokkaita ovat vanhat, lahoavat ja ontot haavat. Lue lisää.

Vaatimukset osallistujille:

Osallistujilla on oltava säähän sopiva vaatetus, tukevat maastoon sopivat jalkineet ja oma juomapullo sekä päiväreppu. Kalajan parkkipaikalta Kalajan laavulle ja Vuori-kalajan lammen rantaa kiertävä polku ovat helppoja ja soveltuvat kaikille. Reitti Kalajanvuoren ympäri sisältää jyrkkiä nousuja ja laskuja, joten se vaatii hieman itsensä haastamista, terveet jalat ja normaalin kunnon. Lue lisää Kalajan kierroksesta Etelä-Konneveden kansallispuiston sivuilta.

Retkikuvaus:

Retkemme alkaa Kalajan parkkipaikalta, josta kävelemme oppaan kanssa 900 m polkua pitkin Kalajan kodalle.
Kalajan laavulla pidämme pienen tauon, jonka jälkeen lähdemme kipuamaan Kalajanvuoren huipulle. Kalajanvuorelle noustessa hyödynnetään uusia juuri rakennettuja portaita, pysähdytään muutaman kerran tasaamaan hengitystä ja ihastelemaan Kitulammelle avautuvia maisemia. Kalajanvuorelta avautuu huimaavat maisemat Etelä-Konnevesi -järvelle kansallispuistoon ja toiselta puolelta alas Kalajanvuoren jyrkänteeltä. Paluumatkalla rannalla kuunnellaan jättiläishaapojen havinaa ja pysähdytään vanhan kämpän pihapiiriin, jossa kuullaan Karjalasta sodan jaloista evakkona Rautalammille tulleen Tarasoffin tarina. Mökin ympäristössä lentää usein myös korppeja. Palatessa Kalajan laavulle nautitaan nuotiolla keitettyä nokipannukahvia sekä retkieväitä.

Kesto

Noin 4 h ja matkaa tulee 5 km.

Saapuminen

Kalajan parkkipaikka, Törmälän metsätie 136 Rautalampi. Ajo-ohjeet parkkipaikalle Google Maps.

Hinta

Hinta 39€/henkilö, sisältää verot, ohjaajan palvelut, Lumikengät ja sauvat lainaan, käyttö- ja lupamaksut, nokipannukahvit. Minimiveloitus 156 euroa, joka sisältää 1-4 osallistujaa.

Varaaminen

Retki on saatavilla ympäri vuoden, paksun lumen aikaan toteutamme sen lumikenkäretkenä. Varaukset puhelimitse 0405268562 tai sähköpostilla: info@kalajaretkeily.fi