Lähde kanssamme valloittamaan kansallispuiston korkein kohta, 77 metriä viereisen Vuori-Kalajan lammen yläpuolle nouseva Kalajanvuoren huippu. Kansallispuiston jylhät maisemat jäävät patikoijien mieleen. Retkellä kurkistaan mahtavalta jyrkänteeltä, ihastellaan Kalajanvuoren laelta Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemia ja luonnon pieniä ihmeitä ja herkutellaan nokipannukahvilla ja paikallisista tuotteista kootuilla retkieväillä.

Retkikuvaus: Patikkaretkemme alkaa Kalajan parkkipaikalta, josta kävelemme oppaan kanssa 900 m polkua pitkin Kalajan kodalle. Matkalla pysähdymme vanhan torpan raunioille tutustumaan entisajan torpparin elämään.
Kalajan kodalla pidämme pienen tauon ja lähdemme kipuamman Kalajanvuoren huipulle. Vuorelle noustessa pysähdytään muutaman kerran tasaamaan hengitystä ja ihastelemaan Kitulammelle avautuvia maisemia. Laelta avautuu huimaavat maisemat Etelä-Konnevesi -järvelle kansallispuistoon ja toiselta puolelta alas Kalajanvuoren jyrkänteeltä. Paluumatkalla rannalla kuunnellaan jättiläishaapojen havinaa ja pysähdytään vanhan kämpän pihapiiriin,jossa kuullaan Karjalasta sodan jaloista evakkona Rautalammille tulleen Tarasoffin tarina. Saavuttuamme takaisin Kalajan kodalle nautitaan nuotiolla keitettyä nokipannukahvia tai teestä ja paikallisia herkuja sisältäviä retkieväitä.

Kesto: 4 h ja kävelymatkaa tulee 5 km.

Lähtö/Paluu: Kalajan parkkipaikka, Törmälän metsätie 136 Rautalampi. Ajo-ohjeet parkkipaikalle Google Maps.

Hinta: 70 e/henkilö, minimiveloitus 210 euroa, joka sisältää 1-3 osallistujaa. Yli 8 hengen ryhmillä hinta 45 e/henkilö. Hinta sisältää oppaan palvelut, Kalajan laavun ja tulipaikan käytön, kahvin/teen ja runsaat retkieväät. Kaikki retkieväät ovat laktoosittomia, ilmoitathan muut ruokarajoitteet varausta tehdessäsi.

Vaatimukset osallistujille: Osallistujilla on oltava säähän sopiva vaatetus, tukevat maastoon sopivat jalkineet ja oma juomapullo. Polku parkkipaikalta Kalajan kodalle ja Vuorikalajan lammen rantaa kiertävä polku ovat helppoja ja soveltuvat kaikille. Polulla Kalajanvuoren ympäri on jyrkkiä nousuja ja laskuja, joten se vaatii terveet jalat ja normaalin kunnon. Reittiä voidaankin muuttaa patikoijien toiveiden mukaan. Lue lisää Kalajan kierroksesta Etelä-Konneveden kansallispuiston sivuilta.

Varaaminen: Retki on saatavilla ympäri vuoden, paksun lumen aikaan toteutamme sen lumikenkäretkenä. Varaukset puhelimitse 040 5535975 tai sähköpostilla: info@kalajaretkeily.fi