kalasääskien vesillä

Tällä retkellä melotaan Etelä-Konneveden kaakkoisosissa.  Alue on suojaista, sokkeloista saaristoa, josta löytyvät kansallispuiston jylhimmät kalliorannat ja kapeimmat salmet.  Näkemistä ja kokemista riittää varmasti kaikille aloittelijoista kokeneisiin melojiin saakka. Etelä-Konnevedellä on myös Keski- Suomen vahvin kalasääskikanta ja runsaasti niiden pesiä. Melonnan ohessa pidetään  reilu tauko Kaiturin laavulla, ja nautitaan nuotion ääressä runsaat ja herkulliset retkieväät.

Retken vaativuustaso: helppo, soveltuu myös vähemmän kokeneille melonneille koska melontavauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan.

Lähtö/paluu:  Hanhitaipaleen satama, Satamatie 145 Rautalampi.

Kesto: Retken kesto on 4 h 30 min ja melontamatkaa tulee noin 12 km.

Hinta: 80 e/osallistuja , sisältää kajakit, opastuksen, kahvin/teen ja herkulliset retkieväät. Minimiveloitus 240 e, joka sisältää 1-3 melojaa, verkkokaupasta varatuilla retkillä ei ole minimiveloitusta. Ryhmän maksimikoko on 10 henkeä.  Retkieväät ovat laktoosittomia, ilmoita muut ruokarajoitukset tilauksen lisätietokentässä.

Vaatimuksen osallistujille:  Osallistujien on osattava uida ja alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Varaaminen:  Kesän viikko-ohjelman mukaiset vakiolähdöt klo 13.00 ovat varattavissa alla olevasta verkkokaupasta. Verkkokaupan varaukset on tehtävä vähintää 12 h ennen retken alkua, äkkilähtöjä voit kysellä puhelimitse.

Jos haluat retkelle muuna ajankohtana tai järjestää melonnan omalle ryhmällesi, niin soita puh 040 5535975. Räätälöidään juuri sinulle sopiva melontaretki!

Valitse alta retki päivämäärän ja sen mukaan haluatko meloa kajakkiyksiköllä vai kaksikolla.  Kajakkiyksiköissä on kaksi kokoluokkaa, valitse itsellesi sopiva:  Essence 16 pieni- ja keskikoiselle melojalle (alle 185 cm), Essence 17 kookkaammalle (yli 180 cm tai yli 100 kg) melojalle. Kajakkikaksikot soveltuvat pienille ja -keskikokoiselle melojille.  Huomioithan, että kaksikot varataan aina kahdelle melojalle.  Jos sopivan kajakin valinta tai jokin muu asia mietityttää, niin soita, puh. 040 5535975 katso lisää vinkkejä sopivan kajakin tai kanootin valintaan Täältä.

Koronaviruksen leviämisen estäminen melontaretkillä. Lue lisää.

Ennakko-ohjeita melontaretkille osallistujille

icon-car.pngFullscreen-Logo
Hanhitaipale

loading map - please wait...

Hanhitaipale 62.558079, 26.724243 Hanhitaipaleen melontatukikohta Hanhitaipaleen satamassa Rautalammilla sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä ja komeinpia kallioita. Lisätietoa kohteesta