Melontakaluston vuokraus sijaitsee Hanhitaipaleen satamassa, Satamatie 143, 77700 Rautalampi

Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä.

Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä Käpynän Ukon kierroksella tai lähde yhden tai kahden yön melontaseikkailulle Kodanovisen kierrokselle. Jos haluat piirtää veteen oman vanaviivasi, voit suunnitella oman melontareittisi Retkikartan avulla. Me neuvomme mielellämme lisää.

Melonnan Meloja 1 -peruskurssit ja opastetut melontaretket ovat myös hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Melontaretkiä ja vaelluksia löydät lisää täältä.

Huomioimme vastuullisuuden monelta kannalta toiminnassamme. Lue lisää.

Haluatko antaa lahjaksi elämyksen? KalajaRetkeilyn lahjakortit löydät Täältä.

KalajaRetkeilyn sääturva antaa mahdollisuuden vaihtaa varauksen ajankohtaa ilman lisäkustannuksia, jos sää ei salli turvallista melontaretkeä. Lue lisää.

Meille käy liikuntaedut, ePassi ja Smartum.

Hanhitaipaleen sataman melontakaluston vuokraus toimii itsepalveluperiaatteella!

 • Varaat verkkokaupasta haluamasi kanootin ja otat ne itse vuokrausajan alkaessa telineestä ja varusteet melavajasta ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
 • Melavajan seinällä on KalajaRetkeilyn logo. Täältä löydät melontavarusteet!
 • Vajasta löytyy vajakirja, johon olisi hyvä kirjoittaa, milloin ja minne menossa, montako lähtijää ja kuinka kauan. Tämä on turvallisuuteen liittyvä asia, jotta tiedetään ketä liikkuu missäkin ja tiedetään, että on saapunut pois vesiltä. **tulossa**
 • Vapaana olevan kaluston näet alla olevasta verkkokaupan varauskalenterista ja voit myös tehdä varauksen ja maksun suoraan siellä. Vapaana olevat ajat näkyvät varauskalenterissa tummanvihreinä. Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 5 €/varaus.
 • Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla puh. 0405268562 / Vesa.
 • Lähetämme sinulle varauksen teon jälkeen varausvahvistuksen sähköpostilla ja 2 h ennen ennen varauksesi alkua tekstiviestillä ja sähköpostilla avainkoodin kaluston ja melavaraston oven lukkojen aukaisemiseksi. 
 • Kanootit on ylösalaisin vajan läheisyydessä ja ne ovat numeroituja tummanvihreitä Winkkari 175 mallisia. Numerokoodit tarkoittavat, #2 = 2-hengen, #3 = 3-hengen ja #4 = 4-hengen kanoottia.
 • Kanootteja on vuokrattavissa yhteensä 5kpl. 2kpl/2-hengen, 2kpl/3-hengen ja 1kpl/4-hengen. 
 • HUOM! Tarkista varauksestasi vuokraamasi kanootin mallin ja että otat vajalta varaustasi vastaavat tuotteet!
 • Pienemmät tynnyrit on tarkoitettu kanooteille ja yksi iso tynnyri soutuveneen käyttöön.

Melonnan jälkeen

 • Putsaa ja puhdista kanoottia, jotta seuraavan on mukava lähteä retkelle.
 • Palauta kanootti ja varusteet samaan paikkaan mistä vuokran alettua otit ne. Muista lukita lukot!
 • Melontavajasta löytyy myös vajakirja, johon voitte merkitä paluuajan / puutteet ja antaa varusteista palautetta! **tulossa**
 • TÄRKEÄÄ! Mikäli olet huomannut puutteita ja jotain huomioita kanootissa tai varusteissa. Pyydän laittamaan viestiä info@kalajaretkeily.fi. Mikäli on syntynyt vaurioita kanoottiin tai varusteisiin mikä estää niiden käyttämisen, pyydän ottamaan yhteyttä heti melonnan jälkeen puhelimitse 0405268562/Vesa / info@kalajaretkeily.fi.
 • Näillä toimilla tulemme yhdessä saavuttamaan turvallisen ja laadukkaan vuokraus kokemuksen myös seuraaville asiakkaille, KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!

Kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä (18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä.  Käyttämämme yhdenkoon läppämelontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille. Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille  lapsille kysy pelastusliiviä, puh 040 5268562.  Jos olet epävarma taidoistasi niin voit varata koulutetun melontaohjaajan pitämän melonnan alkuopastuksen (kesto 30 min, hinta 50€). 

Soutuveneen vuokraajan on oltava täysi-ikäinen (18 v tai yli). Soutuvene soveltuu myös uimataidottomille henkilöille kun käytät pelastusliiviä kelluntaliivin sijasta!

Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Olemme kasanneet hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä FAQ-sivulle. Voit myös aina soittaa ja kysyä neuvoja!

Vuokraukset

Palvelut:

Satamassa on pysäköintitilaa autoille. Alueelta löytyy kuivakäymälä, kota, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen takalaidalla sijaitsee KalajaRetkeilyn melontakalusto.  Sataman osoite on Satamatie 145, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min. Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min. Kaluston kuljetus 100 km säteellä onnistuu, jos haluat lähteä melomaan esimerkiksi mökkisi rannasta.  Kuljetus 0,60€/km, minimiveloitus 50€.