Lähde kanssamme tutustumaan kansallispuiston maisemiin ja rauhaan, nauttimaan herkullista retkiruokaa ja saunomaan Majaniemen tunnelmallisessa pienessä rantasaunassa.  KalajaRetkeilyn melontaviikonloppuina nautitaan maisemista ja luonnosta ja jätetään kiire ja stressi kotiin.  Melontavauhti on leppoisaa ja matkat kohtuullisia, joten näille retkille voit osallistua vaikka et olisikaan kokenut retkimeloja.

Retkikuvaus: Tällä kaksi päivää kestävällä retkellä melotaan Etelä-Konneveden itälaidalla, suojaisessa, sokkeloisessa saaristossa, josta löytyvät kansallispuiston jylhimmät kalliorannat ja kapeimmat salmet.  Näkemistä ja kokemista riittää varmasti kaikille aloittelijoista kokeneisiin melojiin saakka.  Ensimmäisen päivän melontamatka n 16 km ja toisen päivän matka reittivalinnasta riippuen 8 – 14 km. Illalla saunan lämpiämistä odotellessa patikoidaan Loukkuvuoren jyrkänteen laelle ihastelemaan järvimaisemaa.

Lähtö ensimmäisenä päivänä klo 11 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen laiturista (osoite Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi) Hankaveden puolelta. Paluu seuraavana päivänä Kansallispuiston etelälaidalle Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, klo 15 mennessä, josta siirrymme kimppakyydillä takaisin Törmälään.

Vaativuus: Helpohko, soveltuu melonnan alkeet osaaville. Vaatii normaalin peruskunnon.

Ajankohta: 08. – 09.08.2020. Muut ajankohdat sopimuksen mukaan.

Osallistujien varusteet: Osallistujilla on oltava säähän  ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattu varavaatetus, makuupussi, makuualusta ja saunomisvälineet.  Makuupusseja ja makuualustoja voi tarvittaessa vuokrata KalajaRetkeilyltä.

Hinta: 199 e/henkilö, sisältää alv 10 %.  Minimiveloitus 796 e, sisältää 4 osallistujaa.  Ryhmän koko 1-8 osallistujaa.
Hinta sisältää melonnassa tarvittavat varusteet (kajakit, melat, melontaliivit, kuivasäkit, sadetakit),opastuksen ja retkiruuat retken aikana, yöpymisen ja saunomisen Majaniemen varaustuvalla (laveripaikkoja on neljälle, loput tuvan lattialla, teltassa tai riippumatossa)

Melontaviikonloppu voidaan järjestää myös mukavuuspainoitteisena, jolloin majoitutaan mukavasti Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksessa ja tehdään siitä käsin päiväretket Hankavedelle ja Etelä-Konneveden kansallispuistoon.

Tärkeää: Koska haluamme tarjota vain turvallisia ja laadukkaita luontoelämyksiä niin varaamme oikeuden tarvittaessa peruuttaa retki kokonaan tai lyhentää sitä jos sääolosuhteet eivät mahdollista retken turvallista läpivientiä. Katso lisätietoja Turvallisuus-välilehdellä.