Haluat saada itsevarmuutta melontaan? Meloja 2 jatkokurssi kehittää melontataitojasi lisää.

Meloja 2 -taidot hallitseva pystyy melomaan suojaisilla vesillä myös pienessä aallokossa ja tuulessa itsenäisesti ja osallistumaan ohjattuihin pidempiin retkiin.

Syyskuussa järjestämme kahden päivän Meloja 2 jatkokurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Meloja 2 -kurssilla syvennetään melontataitoja ja tekniikoita. Jatkokurssilla melontaan haetaan tehoa ja suoritusvarmuutta sekä turvallisuustaitoja opetellaan lisää. Meloja 2 jatkokurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton Meloja 2 -melonnan jatkokurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen, että kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä. Meloja 2 jatkokurssi toteutetaan laadukkailla retkikajakkiyksiköillä.

Meloja 2 Jatkokurssilla pääset ylittämään itseäsi.

Meloja 2 jatkokurssin kuvaus

Kaksi päivää kestävällä Meloja 2 jatkokurssilla melomme Hankavedellä sekä Etelä-Konneveden kansallispuiston itälaidalla, suojaisessa sokkeloisessa saaristossa. Meloja 2 jatkokurssi antaa hyvät syvällisemmät opit omatoimiseen harjoitteluun, jatkokurssin tarkoitus on antaa jokaiselle tarvittavat tiedot ja taidot tekniikoiden oikeanlaiseen opetteluun omatoimisesti. Uusien melontataitojen opettelun lisäksi Meloja 2 jatkokurssi on samalla melontaretki Etelä-Konneveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Meloja 2 jatkokurssilla on mahdollista yöpyä Törmälässä (omakustanteinen), joko huoneissa tai omissa teltoissa, sauna mahdollisuus illalla.

Päivä 1

Lopetamme päivän Törmälän rannassa pelastautumis- harjoituksiin. Ensimmäisen päivän melontamatka on noin 6 km

Päivä 2

Päivä päättyy Meloja 2 taitokokeen jälkeen, viimeisenä pelastautumis taitokokeet. Jatkokurssin toisena päivänä on iltapäivästä halukkailla mahdollisuus yrittää suorittaa onnistuneesti Meloja 2 -taitokoe, Meloja 2 -taitokoe ei pakollinen se on vain bonus jatkokurssille. Toisen päivän melontamatka on noin 12 km.

Klikkaa tuosta -> lue tästä lisää jatkokurssin sisällöstä ja ohjelmasta

Meloja 2 taitokortin suorittaminen

Taitonäytössä osoitetaan Meloja 2 -jatkokurssin tekniikoiden rauhallinen ja hallittu osaaminen molemmilta puolilta. Taitonäytön onnistuneesti suorittanut saa Meloja 2 -taitokortin. Meloja 2 taitokortin taitonäyttö suoritetaan kurssista erillisenä tilaisuutena. Meloja 2 –tason taitonäyttö tulee suorittaa suojaisella vesialueella vähintään 2 tunnin ja 4 km retken aikana. Tuulta voi olla enintään 6 m / s. Aallokko voi olla enintään 30 cm korkuista.

Myös yksinpelastautuminen kuluu jatkokurssin sisältöön.

Tapaaminen:

Tapaaminen ensimmäisenä päivänä klo 10:00 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen rannan tuntumassa (osoite Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi). Kurssin lopetus tapahtuu toisena päivänä Kansallispuiston etelälaidalle Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, klo 16:00 mennessä, josta siirrymme kimppakyydeillä takaisin Törmälään.

Kajakkien pelastusharjoitus
Melontakurssilaiset harjoittelevat paripelastautumista

Vaativuus

Osallistuminen jatkokurssille edellyttää melonnan Meloja 1 peruskurssia tai vastaavia melonnan perustaitoja. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Turvallisuus

Jos sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Kouluttajalla on voimassa oleva EA1&2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa) ja hygieniapassi.

Meloja 2 jatkokurssin kouluttaja

Jatkokurssin kouluttajana toimii Vesa 0405268562

Ajankohta:

Meloja 2 Jatkokurssi 12.-13.6.2023

Muut ajankohdat sopimuksen mukaan, soita 0405268562/Vesa niin tuumataan sinulle sopiva ajankohta. Tilaa kalusto omalle paikkakunnallesi.

Hinta

169€/henkilö (2023), sisältää alv 24 %. Hinta sisältää ohjauksen, melonnassa tarvittavat varusteet (kajakit, melat, melontaliivit, kuivasäkit, turvallisuusvälineet). Ensimmäisen päivän tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Tämän kurssin voit maksaa / varata myös liikuntaedulla.

Maksaminen liikuntaeduilla

 1. Valitse tuote ostoskoriin Holvi-verkkokaupassa.
 2. Käytä alennuskoodia ”liikuntaedut”, jolloin tuotteen hinnaksi tulee 0,00 euroa.
 3. Tee ilmoittautuminen loppuun ja tarkasta sähköpostisi (myös roskapostikansio).
 4. Maksa valitsemallasi liikuntaedulla (toimivat Epassi, Smartum ja Edenred saajana Outdoor Adventures Finland) vapaavalintainen summa (minimissään 50,00 euroa). Maksu tulee tehdä ilmoittautumisen yhteydessä.
 5. Saat myöhemmin loppulaskun, jonka loppusummasta on vähennetty liikuntaedun arvo. Loppulaskua ei tule mikäli koko maksu on jo suoritettu.
 6. Mikäli ilmenee ongelmia tai kysyttävää, voit olla meihin yhteydessä chatissä, palautelomakkeella tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi

Varusteet

Osallistujien omat varusteet:

 • Säähän sopiva vaatetus. Hattu kuumalla auringonpaisteessa melkein pakollinen ja aurinkolasit polarisoidut mielellään. Viileän veden aikaan neopreenisormikkaat ja neopreenipaita tuo lisälämpöä mukavasti.
 • Varustaudu kastumaan, kylmän ja viileän veden aikaan (alle 15C) kuiva- tai märkäpuku on suositeltavaa. Kun kaatumista veteen ei tarvitse arkailla, on harjoitusten tekeminen paljon helpompaan, mieli ei laita vastaan.
 • Varavaatetus ja pyyhe. Kuivasäkissä vesitiiviisti pakattuna
 • Kännykkä vedenpitävästi suojattuna.
 • kompassi
 • Toisen päivän retkilounaalle ruokailuvälineet.
 • Välipaloja.
 • Juomapullo ja vettä päivän retkelle. Ota oma karabiini juomapullolle!
 • Oma kuksa

Ryhmäkoko:

Jatkokurssin toteutuminen edellyttää vähintään 4 osallistujaa. Yhteensä saatavilla 8 paikkaa.

Ilmoittautuminen

Jatkokurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).