kajakki rantakivillä auringonlasku
Auringonlaskusta nauttimassa Majasaaren kärjessä

Lähde kanssamme melomaan illan syliin – hämärän hetkiin.

Kansallispuiston hiljaisuus, laineen liplatus kajakin laitaa vasten, laskevan auringon punerrus taivaanrannassa ja saaressa nautitut paikallisista herkuista kootut eväät. Ne luovat oman ainutlaatuisen tunnelmansa joka jää osallistujien mieleen.

Ensimmäiset kulkijat liikkuivat Etelä-Konnevedelllä heti jääkauden jälkeen. Sitä lähtien järvi on ollut sekä kulkuväylä, että ruoka-aitta niin kauempaa tulleille eränkävijöille kuin paikallisille asukkaillekin. Me katselemme tämän ikiaikaisen järven samoja kalliorantoja kuin nuo muinaiset kulkijat ja melomme heidän vanavedessään.

Retkikuvaus: Lyhyen alkuopastuksen jälkeen melomme Saukkosaaren jyrkänteen alle, tutkailemme majavan jälkiä ja tervehdimme kansallispuiston rauhaa vartioivaa kalliomuodostelmaa – Käpynän Ukkoa.
Retken aikana rantaudumme pieneen kalliosaareen nimeltään Varpusenlinna, jossa nautimme nokipannukahvia tai teetä ja eväänä olevia paikallisia herkkuja. Kahvin kiehuessa on aikaa rauhoittua ja kuunnella Raudan Tarinaa – kertomusta siitä miten paikalliset asukkaat ovat vuosisatojen ajan nostaneet järvestä rautamalmia ja tehneet siitä rautaa.
Retki soveltuu hyvin myös vähemmän kokeneille melojille ja kansallispuiston hiljaisuudesta nautiskelijoille, koska melomme rauhallista vauhtia suojaisilla vesillä. 

Kesto: Retken kesto on 3 h ja melontamatka noin 5 km. 

Lähtö/paluu: Hanhitaipaleen satama, Satamatie 143, Rautalampi. Google Maps: Hanhitaipaleen satama.

Hinta:  65 e/henkilö, minimiveloitus 195 e, joka sisältää 1-3 melojaa. Kesäv viikko-ohjelman mukaisilla vakiolähdöillä perjantaisin klo 19 ei ole minimiveloitusta.
Hinta sisältää kajakit tai kanootit, opastuksen, kahvin/teen ja herkulliset retkieväät.  Ryhmäkoko 1 – 10 henkeä.  Kaikki retkieväät ovat laktoosittomia, ilmoitathan muut ruokarajoitukset tilausta tehdessäsi.

Vaatimukset osallistujille: Osallistujien on osattava uida ja alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Varaaminen: puhelimitse vähintään 1 vrk ennen retken alkua, puh 040 5535975.

Koronaviruksen leviämisen estäminen melontaretkillä. Lue lisää.

Ennakko-ohjeita melontaretkille osallistujille