Aurinkon laskee Etelä-Konneveden Kansallispuisto

Lähde kanssamme melomaan illan syliin – hämärän hetkiin.

Kansallispuiston hiljaisuus, laineen liplatus kajakin laitaa vasten, laskevan auringon punerrus taivaanrannassa ja saaressa nautitut paikallisista herkuista kootut eväät. Ne luovat oman ainutlaatuisen tunnelmansa joka jää osallistujien mieleen.

Ensimmäiset kulkijat liikkuivat Etelä-Konnevedelllä heti jääkauden jälkeen. Sitä lähtien järvi on ollut sekä kulkuväylä, että ruoka-aitta niin kauempaa tulleille eränkävijöille kuin paikallisille asukkaillekin. Me katselemme tämän ikiaikaisen järven samoja kalliorantoja kuin nuo muinaiset kulkijat ja melomme heidän vanavedessään.

Retkikuvaus: Lyhyen alkuopastuksen jälkeen melomme Saukkosaaren jyrkänteen alle, tutkailemme majavan jälkiä ja tervehdimme kansallispuiston rauhaa vartioivaa kalliomuodostelmaa – Käpynän Ukkoa.
Retken aikana rantaudumme pieneen kalliosaareen nimeltään Varpusenlinna, jossa nautimme nokipannukahvia tai teetä ja eväänä olevia paikallisia herkkuja. Kahvin kiehuessa on aikaa rauhoittua ja kuunnella Raudan Tarinaa – kertomusta siitä miten paikalliset asukkaat ovat vuosisatojen ajan nostaneet järvestä rautamalmia ja tehneet siitä rautaa.
Retki soveltuu hyvin myös vähemmän kokeneille melojille ja kansallispuiston hiljaisuudesta nautiskelijoille, koska melomme rauhallista vauhtia suojaisilla vesillä. 

Kesto: Retken kesto on 3 h ja melontamatka noin 5 km. 

Lähtö/paluu: Hanhitaipaleen satama, Satamatie 143, Rautalampi. Google Maps: Hanhitaipaleen satama.

Hinta:  65 e/henkilö, minimiveloitus 195 e, joka sisältää 1-3 melojaa. Verkkokaupasta varatuilla retkillä ei ole minimiveloitusta.
Hinta sisältää kajakit tai kanootit, opastuksen, kahvin/teen ja herkulliset retkieväät.  Ryhmäkoko 1 – 10 henkeä.  Kaikki retkieväät ovat laktoosittomia, ilmoitathan muut ruokarajoitukset tilausta tehdessäsi.

Vaatimukset osallistujille: Osallistujien on osattava uida ja alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Varaaminen: Keskikesällä 18.09 – 27.08. välisenä aikana vakiolähdöt torstaisin klo 19.00 ovat varattavissa alla olevasta verkkokaupasta.  Verkkokaupan varaukset on tehtävä vähintää 12 h ennen retken alkua, äkkilähtöjä voit kysellä puhelimitse.
Muina päivinä tai jos haluat järjestää melonnan omalle ryhmällesi, niin soita puh 040 5535975. Räätälöidään juuri sinulle sopiva melotaretki.

Varaaminen nettikaupasta: Valitse alta lähtöpäivä ja retki sen mukaan haluatko meloa kajakkiyksiköllä , kajakkikaksikolla vai avokanootilla. Kajakkiyksiköissä on kaksi kokoluokkaa: Essence 16 pieni- ja keskikoiselle melojalle (alle 185 cm) ja Essence 17 kookkaammalle (yli 180 cm tai yli 100 kg) melojalle. Kajakkikaksikot soveltuvat pienille ja -keskikokoiselle melojille.  Avokanootit soveltuvat hyvin kaiken kokoisille melojille lapsista kookkaisiin aikuisiin.
Huomioithan, että nettikaupassa kajakkikaksikot varataan aina kahdelle melojalle ja avokanootit kanootin paikkaluvusta riippuen kahdelle, kolmelle tai neljälle melojalle. Jos haluamasi kokoista avokanoottia ei ole vapaana retken ajankohtana, niin aina kannattaa soittaa puh 0405535975/Markku. Tarvittaessa kolmi- ja nelipaikkaisia kanootteja voi meloa myös kahdestaan.   Jos sopivan kaluston valinta tai jokin muu asia  mietityttää, niin soita, puh 040 5535975/Markku tai katso lisää vinkkejä Täältä.

Koronaviruksen leviämisen estäminen melontaretkillä. Lue lisää.

Ennakko-ohjeita melontaretkille osallistujille

icon-car.pngFullscreen-Logo
Hanhitaipale

loading map - please wait...

Hanhitaipale 62.558079, 26.724243 Hanhitaipaleen melontatukikohta Hanhitaipaleen satamassa Rautalammilla sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä ja komeinpia kallioita. Lisätietoa kohteesta