Aurinkon laskee Etelä-Konneveden Kansallispuisto

Lähde kanssamme melomaan illan syliin – hämärän hetkiin.

Kansallispuiston hiljaisuus, laineen liplatus kajakin laitaa vasten, laskevan auringon punerrus taivaanrannassa ja saaressa nautitut paikallisista herkuista kootut eväät. Ne luovat oman ainutlaatuisen tunnelmansa joka jää osallistujien mieleen.

Lyhyen alkuopastuksen jälkeen melomme Saukkosaaren jyrkänteen alle, tutkailemme majavan jälkiä ja tervehdimme kansallispuiston rauhaa vartioivaa kalliomuodostelmaa Käpynän Ukkoa.

Ensimmäiset kulkijat liikkuivat Etelä-Konnevedelllä heti jääkauden jälkeen, siitä lähtien järvi on ollut paikallisille ihmisille sekä kulkuväylä, että ruoka-aitta kalastajille. Viime vuosisadan alkupuollella täälla alkoivat liikkua myös ensimmäiset luonnonrauhasta nauttijat.

Retken aikana rantaudumme pieneen kalliosaareen jossa nautimme nokipannukahvia ja eväänä olevia paikallisia herkkuja. Kahvin kiehuessa on aikaa rauhoittua ja kuunnella Raudan Tarina – kertomus siitä miten paikalliset asukkaat ovat nostaneet järvestä rautamalmia ja tehneet siitä rautaa.

Retki soveltuu hyvin myös vähemmän kokeneille melojille ja kansallispuiston hiljaisuudesta nautiskelijoille, koska melomme rauhallista vauhtia suojaisilla vesillä. 

Kesto: Retken kesto on 3 h ja melontamatkaa noin 5 km. 

Lähtö/paluu: Hanhitaipaleen satama, Satamatie 143, 77700 Rautalampi.

Hinta: 60 e/osallistuja , minimiveloitus 180 e, joka sisältää 1 – 3 osallistujaa. Hinta sisältää kajakit, opastuksen, kahvin/teen ja runsaat retkieväät. Ryhmän maksimikoko on 10 henkeä.  Retkieväät ovat laktoosittomia, ilmoita muut ruokarajoitukset tilauksen lisätietokentässä.

Vaatimukset osallistujille: Osallistujien on osattava uida ja alle 18 vuotiaat voivat osallistua melontaan vain huoltajan seurassa tai kirjallisella luvalla.

Varaaminen: Kesän viikko-ohjelman mukaiset vakiolähdöt perjantaisin klo 19.00 ovat varattavissa verkkokaupasta.  Verkkokaupan varaukset on tehtävä vähintää 5 h ennen retken alkua, äkkilähtöjä voit kysellä puhelimitse.

Jos haluat retkelle muuna ajankohtana tai järjestää melonnan omalle ryhmällesi, niin soita puh 040 5535975. Räätälöidään juuri sinulle sopiva melotaretki.

Valitse alta retki sen mukaan haluatko meloa kajakkiyksiköllä vai kaksikolla.  Kajakkiyksiköissä on kaksi kokoluokkaa, valitse itsellesi sopiva:  Essence 16 pieni- ja keskikoiselle melojalle (alle 185 cm), Essence 17 kookkaammalle (yli 180 cm tai yli 100 kg) melojalle. Kajakkikaksikot soveltuvat pienille ja -keskikokoiselle melojille.  Huomioithan, että kaksikot varataan aina kahdelle melojalle.  Jos sopivan kajakin valinta tai jokin muu asia  mietityttää, niin soita, puh 040 5535975.

Ennakko-ohjeita melontaretkille osallistujille