Meloja 2 jatkokurssi joka kehittää melontataitojasi lisää. Haluat saada itsevarmuutta melontaan, haaveilet melonta- ja jokiretkistä tai vaelluksista.

Kuva: Terhi Jaakkola

Meloja 2 Jatkokurssi järjestetään melontavaellusta tukien. Uusien melontataitojen opettelun lisäksi jatkokurssi on samalla melontaretki Etelä-Konneveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Ensimmäisen melontapäivän päätteeksi nautimme herkullisen yhteisen illallisen Majaniemen mökin rantaterassilla. Päivä päättyy mahtaviin löylyihin tunnelmallisessa pienessä järvirantasaunassa. Jatkokurssilla yövymme Majaniemen mökillä, joko tuvassa tai omissa teltoissa. Melontaretkeltä saat loistavat valmiudet lähteä pidemmille melonta- ja jokiretkille tai melontavaelluksille.

Jatkokurssilaiset lähdössä Konnekosken kuohuihin
Jatkokurssilaiset lähdössä Konnekosken kuohuihin.

Meloja 2 jatkokurssin kuvaus

Kaksi päivää kestävällä Meloja 2 jatkokurssilla melomme Etelä-Konneveden kansallispuiston itälaidalla, suojaisessa sokkeloisessa saaristossa. Harjoittelemme monipuolisesti uusia melontataitoja, joita tarvitaan melonta- ja jokiretkillä. Jatkokurssin aikana melomme Konnekosken kuohuihin ja teemme erilaisia harjoitteita virtauksissa. Konnekoski on helppo, lyhyt 1-luokan koski, joka yhdistää Hankaveden Konneveteen. Jatkokurssi tarjoaa siis loistavat puitteet nykyisten ja uusien melontataitojen opetteluun. Ensimmäisen päivän melontamatka on noin 16 km ja toisen päivän melontamatka on noin 9 km.

Lue lisää kurssin sisällöstä ja ohjelmasta.

Tapaaminen:

Tapaaminen ensimmäisenä päivänä klo 11:00 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen rannan tuntumassa (osoite Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi). Paluu tapahtuu toisena päivänä Kansallispuiston etelälaidalle Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, klo 15:00 mennessä, josta siirrymme kimppakyydeillä takaisin Törmälään.

Kajakkien pelastusharjoitus
Melontakurssilaiset harjoittelevat pelastautumista

Vaativuus

Osallistuminen edellyttää käytyä melonnan peruskurssia tai vastaavia melonnan perustaitoja.

Turvallisuus

Jos sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Kouluttajalla on melontaoppaan koulutus ja voimassa oleva EA1-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa) ja hygieniapassi.

Meloja 2 Jatkokurssin kouluttaja

Melontaohjaaja ja KalajaRetkeilyn yrittäjä Markku Utriainen

Jatkokurssin kouluttajana toimii Markku/0405535975.

Ajankohta:

Muut ajankohdat sopimuksen mukaan, soita 0405268562/Vesa niin tuumataan sinulle sopiva ajankohta.

Hinta ja Varusteet

Hinta:

219€/henkilö, sisältää alv 24 %. Hinta sisältää ohjauksen, melonnassa tarvittavat varusteet (kajakit, melat, melontaliivit, kuivasäkit, turvallisuusvälineet), päivällisen Majaniemessä, yöpymisen ja saunomisen Majaniemen varaustuvalla (laveripaikkoja on neljälle, loput tuvan lattialla, teltassa tai riippumatossa). Tauoilla on tarjolla kahvia ja teetä. Jos kurssilainen käyttää omaa kajakkiaan, niin kurssin hinta 199€.

Osallistujien varusteet:

Osallistujilla on oltava säähän ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet. Vedenpitävästi pakattuna kuivasäkkeihin varavaatetus, makuupussi, makuualusta ja saunomisvälineet. Aamu-, väli- ja iltapalat sekä lounaat.

Ryhmäkoko:

max 8 osallistujaa. Jatkokurssin toteutuminen edellyttää vähintään 4 osallistujaa.

Ilmoittautuminen:

Jatkokurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).