Heinäkuussa tarjoamme mahdollisuuden luonnon kokonaisvaltaiseen ja aitoon kokemiseen, kun yhdistämme rauhoittavan veden päällä lipumisen meloen ja maadoittavan kallion joogaten.

Tämä kaksipäiväinen elämys sopii aloittelijoille, niin melonnan kuin joogaa ajatellen. Melonta toteutetaan vakailla ja laadukkailla retkikajakki yksiköillä, joihin saat ennen retkeä tarvittavan opastuksen. Pysähdymme melonnan aikana kokemaan luontoa mm. mindfulnessin keinoin. Melonnan vastapainona saamme vahvistua ja palautua juurevalla kalliojoogalla Loukkuvuoren jylhissä maisemissa. Illan kruunaa järvenrantasauna kauniissa Majaniemessä turvekasvonaamion kera, sekä tunnelmallinen telttayö luonnossa. Tämä kesälomaretki on tarkoitettu sinulle, joka haluat palautua ja virkistyä luonnon äärellä. Kokea joogaa ja melontaa lempeässä tahdissa ohjattuna.

On tutkitusti todistettu, että lyhytkin oleskelu luonnossa laskee stressitasojamme, laskee verenpainetta, parantaa mielialaamme ja auttaa irtautumaan työn sekä arjen vaateista. Fyysisten terveyshyötyjen lisäksi luonnossa liikkumisen on tutkittu parantavan jopa itsetuntoa. Luonto koetaan moniaistillisesti, mikä lisää luonnon kokonaisvaltaista eheyttävää vaikutusta ihmiseen. Tällä retkellä annamme tilaa ja aikaa nimenomaan luonnon kokemiseen monien aistien kautta. Pääsemme ihailemaan monimuotoista Etelä-Konneveden luontoa visuaalisesti, mutta hyödynnämme myös muita tuntoaisteja luonnon äärellä, mm. veden kosketusta, kallion ja kivien tuntemista paljaiden jalkojen alla. 

Tule aistimaan kirkasvetinen Konnevesi ja sen korkeat kalliot meloen ja joogaten.

Taito-, ja kokemusvaatimukset

Melontaretki on helppo ja soveltuu myös vähemmän kokeneille melonnan harrastajille. Melontavauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vain täysi-ikäisen holhoojan seurassa. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja peruskunto kahden päivän melontaa ajatellen. Melomme kahden päivän aikana n. 20 km. Aikaisempaa kokemusta melonnasta olisi hyvä olla, esim. melonnan peruskurssi käytynä. Mikäli melonnan suhteen herää kysyttävää, ota yhteyttä Vesa/0405268562 info@kalajaretkeily.fi tai yksityisviestillä.

Joogan suhteen ei edellytetä aikaisempaa kokemusta.

Loukkuvuoren lenkin maisemia Etelä-Konnevedellä

Kuva: Loukkuvuoren päältä

Ohjelma

Päivä 1: 

Aloitamme klo 10.00 Hanhitaipaleen kalasatamassa KalajaRetkeilyn melontavajan luona. Tutustumme melontakalustoon, harjoittelemme melonnan perusteita, sekä pakkaamme varusteet. Melontaretki kohti Majaniemen vuokramökkiä ja saunaa. Matkalla rantautuminen, lounas ja luonto-mindfulness harjoitus maastossa. Melontaretkellä yövymme Majaniemen mökillä (mahdollisuus myös muutamalle tupamajoitukseen), joko tuvassa, omissa teltoissa tai riippumatoissa. Kevyt melonnan jälkeinen kehonhuolto järven rannan tuntumassa. Illan kruunaa sauna ja uinti, sekä hoitava turvenaamio kasvoille. Melontamatka ensimmäisenä päivänä noin 10 km, melontaa taukoineen noin 5 h. Mikäli sääolosuhteet sen sallii on mahdollisuus myös yömelontaan ja katselemaan auringonlaskua,

Päivä 2:

Tunnelmallisen telttayön ja retkiaamiaisen jälkeen aloitamme aamun patikoimalla Loukkuvuoren jylhiin maisemiin aistien samalla aamuista luontoa. Loukkuvuorella maadoittava ja vetreyttävä jooga aurinkoa tervehtien, ja halukkaille aamu-uinti joogan jälkeen. Retkiaamiainen, siivous, leirinpurku ja melontaretki takaisin Hanhitaipaleelle n. klo 10.00. Luonnon ihmettelyä ja rauhallista melontaa. Rantautuminen ja retkilounas maastossa. Paluu Hanhitaipaleen satamaan n. klo 16.00.

Melontamatka toisena päivänä noin 10 km, melontaa taukoineen n. 5 h.

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Ohjaajat

Melonta ohjaajana:

Ohjaajana melonnan osalta toimii melontaohjaaja, erä-, ja luonto-opas ja KalajaRetkeilyn luontoyrittäjä Vesa Viittala.

Jooga ohjaajana:

Ohjaajana joogan ja mindfulness-harjoitusten osalta toimii 200 h joogaopettaja (Lootus Jooga) ja eräoppaaksi opiskeleva Lotta Impivaara.

Turvallisuus

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden siirtää tai perua retken. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa), sekä hygieniapassi.

Koronaohjeet

Panostamme melontavälineiden säännölliseen desinfiointiin, emmekä vaihda välineitä keskenään retkellä. Huolehdimme turvavälien toteutumisesta ja oppailla on mukana käsidesiä mm. ruokailuja varten.

Osallistuthan retkelle vain terveenä!

Kajakkeja järvellä auringon lasku
Auringon lasku värjää taivaan ja veden punertavaksi

Osallistujien varusteet

Osallistujilla on oltava säähän ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattu varavaatetus, makuupussi, makuualusta, saunomisvälineet, leiriruokailuun tarvittavat varusteet ja ruuat sekä halutessa oma teltta.

Lähetämme tarkemman varustelistan osallistujille infokirjeessä.

Sijainti

Tapaaminen 18.7.2022 klo 10:00 Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, 77700. Melonta & Joogaretki järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 355 km.

Kimppakyydeistä voi sopia Facebook tapahtumassa.

Kohdekuvaus

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kallioiden taaksen kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy: www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kuva: Loukkuvuoren päältä

Hinta

219€/henkilö. Hinta sisältää veron, kajakin+melontavarusteet (kajakkiyksikkö tai kajakkikaksikko), melonnan ja jooga/mindfulness-harjoitusten ohjauksen, vuokratuvan ja saunan + turvenaamion.

Huom! Voit maksaa koko retken kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen retkeä.

Pelkkä varausmaksu ei ole mahdollista jos kurssin alkuun on alle 30 vrk. 

Paikkoja on saatavilla rajoitetusti.

Huom! Retkiruuat ja muut retkeilyvarusteet, mm. majoite ym. eivät sisälly hintaan.

Lisätietoja

Mikäli haluat kajakkikaksikon tai tulee kysyttävää melontaa liittyvissä asioissa, otathan yhteyttä puhelimitse 0405268562/Vesa tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi sekä chat toimii. Joogaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa lisätietoa antaa 0443720006/Lotta.

Vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).