Hanhitaipaleen melontatukikohta Hanhitaipaleen satamassa Rautalammilla sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä ja komeinpia kallioita.  Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä KÄPYNÄN UKON KIERROKSELLA tai lähde yön tai kahden melontaseikkailulle  KODANOVISEN KIERROKSELLE. Jos haluat pirtää veteen oman vanaviivasi, niin neuvomme mielellämme lisää. Tässä  melontatukikohdassa on vuokrattavissa kajakkeja, kanootteja, riippumattoja ja muita retkeilyvarusteita.

Vuokraaminen

Hanhitaipaleen melontatukikohta toimii itsepalveluperiaatteella, eli otat omatoimisesti kajakin tai kanoottin telineestä ja varusteet melavajasta ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.

Vuokraus tapahtuu aina vuorokauden jaksoissa, vuokra-aika alkaa klo 12.00 alkaa ja päättyy varauksen loppumispäivänä klo 11.30.  Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja niin ole meihin yhteydessä, puh 040 5535975 / Markku Utriainen.  Lähetämme sinulle 60 minuuttia ennen varauksen alkua tekstiviestillä avainkoodin kajakin ja melavaraston oven lukkojen aukaisemiseksi.  Kajakkitelineissä  on punaisia Essence 16 ja keltaisia Essence 17 kajakkiyksiköitä ja kaksi- ja nelipaikkaiset kanootit –  tarkista, että otat juuri sinulle varatun tyyppisen kajakin tai kanootin!

Kajakkien ja kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä(18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä.  Käyttämämme yhdenkoon melontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille.  Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille  lapsille kysy pelastusliiviä, puh 040 5535975.  Jos olet epävarma taidoistasi niin voit varata koulutetun melontaohjaajan pitämän melonnan alkuopastuksen (kesto 30 min, hinta 40 e).  Opastetut melontaretkemme ovat myös hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Palvelut:

Satamassa on pysäköintitilaa autoille, kuivakäymälä, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen takalaidalla sijaitseva KalajaRetkeilyn melontatukikohta.  Sataman osoite on  Satamatie 143, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min, Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min.     Kaluston kuljetus 100 km säteellä onnistuu, jos haluat lähteä melomaan esim mökkisi rannasta.  Kuljetus 0,5 e/km,, minimiveloitus 30 e.

icon-car.pngFullscreen-Logo
Hanhitaipale

loading map - please wait...

Hanhitaipale 62.558079, 26.724243 Hanhitaipaleen melontatukikohta Hanhitaipaleen satamassa Rautalammilla sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä ja komeinpia kallioita. Lisätietoa kohteesta