Kajakkien vuokraus ja varaus tapahtuu näiden nettisivujen kautta. Jokaisella tuotteella on oma varauskalenteri. Varauskalenterista näet ajankohtaiset varaustiedot. Hanhitaipaleen sataman toimipiste toimii itsepalveluperiaatteella. Melontakalusto sijaitsee Hanhitaipaleen satamassa, Satamatie 143, 77700 Rautalampi

Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä.

Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä Käpynän Ukon kierroksella tai lähde yhden tai kahden yön melontaseikkailulle Kodanovisen kierrokselle. Jos haluat piirtää veteen oman vanaviivasi, voit suunnitella oman melontareittisi Retkikartan avulla. Me neuvomme mielellämme lisää.

Melonnan Meloja 1 -peruskurssit ja opastetut melontaretket ovat myös hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Melontaretkiä ja vaelluksia löydät lisää täältä.

Huomioimme vastuullisuuden monelta kannalta toiminnassamme. Lue lisää.

Haluatko antaa lahjaksi elämyksen? KalajaRetkeilyn lahjakortit löydät Täältä.

KalajaRetkeilyn sääturva antaa mahdollisuuden vaihtaa varauksen ajankohtaa ilman lisäkustannuksia, jos sää ei salli turvallista melontaretkeä. Lue lisää.

Meille käy liikuntaedut: Edenred, ePassi ja Smartum.

Kajakin vuokraus toimii itsepalveluperiaatteella

 • Varaat verkkokaupasta www.kalajaretkeily.fi haluamasi kaluston ja otat ne itse vuokrausajan alkaessa telineestä ja varusteet melavajasta ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
 • Melavajan seinällä on KalajaRetkeilyn logo. Täältä löydät melontavarusteet!
 • Vajasta löytyy vajakirja, johon olisi hyvä kirjoittaa, milloin ja minne menossa, montako lähtijää ja kuinka kauan retkellä. Tämä on turvallisuuteen liittyvä asia, jotta tiedetään ketä liikkuu missäkin. Melonnan jälkeen vielä merkintä paluuajasta, jotta tiedetään, että on saapunut pois vesiltä. **tulossa**
 • Vapaana olevan kaluston näet alla olevasta verkkokaupan varauskalenterista ja voit myös tehdä varauksen ja maksun suoraan siellä. Vapaana olevat ajat näkyvät varauskalenterissa tummanvihreinä. Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 5 €/varaus.
 • Lähetämme sinulle varauksen teon jälkeen varausvahvistuksen sähköpostilla ja 2 h ennen ennen varauksesi alkua tekstiviestillä ja sähköpostilla avainkoodin kaluston ja melavaraston oven lukkojen aukaisemiseksi. 
 • Kajakkitelineessä on punaisia, vihreitä ja keltaisia Essence kajakkeja. Kajakin keulassa lukee Essence 16 tai Essence 17, valitse vuokraamasi kajakki tämän perusteella.
 • HUOM! Tarkistahan varauksestasi vuokraamasi kajakin mallin ja että otat varmasti varaustasi vastaavan tuotteen!
 • Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla puh. 0405268562 / Vesa.

Melonnan aikana ja melonnan jälkeen

Aikana:

 • Rantautumisessa, muista nostaa aina evä ylös!
 • Älä raahaa kajakkia turhaan maata pitkin, pohja kuluu rikki. Pyydä kaveria avuksesi nostamaan ja kantamaan kajakkia. Toisella kädellä on hyvä tukea kajakin alta.
 • Säilytä melaa kajakin sisällä kun olet rantautunut. Näin vältyt astumasta melan päälle.
 • Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Jälkeen:

 • Putsaa ja puhdista kajakki hyvin irtohiekasta ja roskasta. Viethän roskat mennessäsi pois!
 • Palauta kalusto ja varusteet samaan paikkaan, mistä otit ne vuokran alettua.
 • Melontavajasta löytyy vajakirja, johon voitte merkitä puutteet ja antaa varusteista palautetta! **tulossa**
 • TÄRKEÄÄ! Mikäli olet huomannut puutteita ja jotain huomioita kalustossa tai varusteissa. Pyydän laittamaan viestiä info@kalajaretkeily.fi. Mikäli on syntynyt vaurioita kalustoon tai varusteisiin mikä estää niiden käyttämisen, pyydän ottamaan yhteyttä heti melonnan jälkeen puhelimitse 0405268562/Vesa / info@kalajaretkeily.fi.
 • Näillä toimilla tulemme yhdessä saavuttamaan turvallisen ja laadukkaan vuokraus kokemuksen myös seuraaville asiakkaille, KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!
Iloisia melojia kajakeissa
Kaivannossa Käpynän Ukon melontaretkellä

Kajakkien ja kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä (18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä. Käyttämämme yhdenkoon melontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille. Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille  lapsille kysy pelastusliiviä, puh 0405268562.  Jos olet epävarma taidoistasi niin voit varata koulutetun melontaohjaajan pitämän melonnan alkuopastuksen (kesto 30 min, hinta 40 e). 

Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Olemme kasanneet hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä FAQ-sivulle. Voit myös aina soittaa ja kysyä neuvoja!

Kajakin vuokraus, yksiköt ja kaksikot

Palvelut:

Satamassa on pysäköintitilaa autoille. Alueelta löytyy kuivakäymälä, kota, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen takalaidalla sijaitsee KalajaRetkeilyn melontakalusto.  Sataman osoite on Satamatie 145, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min. Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min. 

Kajakkikaksikolla melomassa