Vuokraa kajakki, kanootti tai soutuvene Etelä-Konneveden kansallispuistossa · KalajaRetkeily

Melojia kajakeissa kalliojyrkänteen edessä
Saukkosaaren jyrkänne Etelä-Konnevesi

KalajaRetkeilyn melontatukikohta sijaitsee Hanhitaipaleen satamassa, osoite Satamatie 143 Rautalampi – Etelä-Konneveden kansallispuiston kaakkoiskulmassa, lähellä parhaita melontavesiä ja komeinpia kallioita.
Nautiskele kansallispuiston komeista kallioista vaikka helpolla, muutaman tunnin kestävällä Käpynän Ukon kierroksella tai lähde yön tai kahden melontaseikkailulle  Kodanovisen kierrokselle. Jos haluat piirtää veteen oman vanaviivasi, voit suunnitella oman melontareittisi Retkikartan avulla. Me myös neuvomme mielellämme lisää.
Haluatko antaa lahjaksi elämyksen? KalajaRetkeilyn lahjakortit löydät Täältä.

Koronaviruksen leviämisen estäminen kalustovuokrauksessa. Lue lisää.

KalajaRetkeilyn sääturva antaa mahdollisuuden vaihtaa varauksen ajankohtaa ilman lisäkustannuksia, jos sää ei salli turvallista melontaretkeä. Lue lisää.

Hanhitaipaleen sataman melontatukikohta toimii itsepalveluperiaatteella

  • Varaat verkkokaupasta haluamasi kaluston ja otat ne itse vuokrausajan alkaessa telineestä ja varusteet melavajasta ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä.
  • Vapaana olevan kaluston näet allaolevasta verkkokaupan varauskalenterista ja voit myös tehdä varauksen ja maksun suoraan siellä. Vapaana olevat ajat näkyvät varauskalenterissa tummanvihreinä. Myös puhelinvaraukset ovat mahdollisia, silloin lisäämme hintaan laskutuslisän 5 e/varaus.
  • Vuokraus tapahtuu aina vuorokauden jaksoissa, vuokra-aika alkaa klo 12.00 ja päättyy varauksen loppumispäivänä klo 11.30.
  • Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja, niin sekin onnistuu soittamalla puh 040 5535975 / Markku.
  • Lähetämme sinulle varauksen teon jälkeen varausvahvistuksen sähköpostilla ja 2 h ennen ennen varauksesi alkua tekstiviestillä avainkoodin kajakin ja melavaraston oven lukkojen aukaisemiseksi. 
  • Kajakkitelineissä  on punaisia ja vihreitä Essence 16 ja keltaisia Essence 17 kajakkiyksiköitä ja kaksi- kolme- ja nelipaikkaiset kanootit –  tarkista, että otat juuri sinulle varatun tyyppisen kajakin tai kanootin!

Kajakkien ja kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä (18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä.  Käyttämämme yhdenkoon melontaliivi soveltuu vain 40 -120 kg painoisille henkilöille.  Tätä pienempikokoisille tai uimataidottomille  lapsille kysy pelastusliiviä, puh 040 5535975.  Jos olet epävarma taidoistasi niin voit varata koulutetun melontaohjaajan pitämän melonnan alkuopastuksen (kesto 30 min, hinta 40 e).  Opastetut melontaretkemme ovat myös hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Soutuveneen vuokraajan on oltava täysi-ikäinen (18 v tai yli). Soutuvene soveltuu myös uimataidottomille henkilöille kun käytät pelastusliiviä kelluntaliivin sijasta!

Lue Vuokrausehdot ja turvaohjeet aina ennen kaluston vuokrausta!

Olemme kasanneet hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä FAQ-sivulle. Voit myös aina soittaa ja kysyä neuvoja!

Palvelut:

Satamassa on pysäköintitilaa autoille, kuivakäymälä, kota, kansallispuiston opastustaulu, laivalaituri, melontalaituri, veneenlaskuluiska ja satama-alueen takalaidalla sijaitseva KalajaRetkeilyn melontatukikohta.  Sataman osoite on  Satamatie 143, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 15 min, Suonenjoelta tai Konnevedeltä 35 min ja Kuopiosta tai Jyväskylästä 1 h 10 min.     Kaluston kuljetus 100 km säteellä onnistuu, jos haluat lähteä melomaan esim mökkisi rannasta.  Kuljetus 0,5 e/km,, minimiveloitus 30 e.