Törmälän melontatukikohta Hankavedellä

Törmälän melontatukikohta sijaitsee Hankaveden rannalla Rautalammilla, Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen pihapiirissä.  Kaunis ja lempeä Hankavesi soveltuu hyvin vähemmänkin kokeneille melojille.  Jos haluat kokea Hankaveden kaunista saaristoa ja pitää tauon huolletulla nuotiopaikalla niin suosittelemme n 4 h kestävää RAJASAAREN KIERROSTA . Melontaseikkailua  voi myös jatkaa Rajasaaresta koko päivän reissuksi Toussunlinnan kalliomaalauksille  TOUSSUNLINNAN MELONTAREITTI

Vuokraaminen

Törmälän melontatukikohta toimii itsepalveluperiaatteella, eli otat omatoimisesti kajakin tai kanootin telineestä ja palautat ne samaan paikkaan vuokrauksen päätyttyä. Melat, melontaliivit, kuivasäkit ja kajakeissa aukkopeitteet ovat kajakin tai kanootin sisällä.  KalajaRetkeilyn vuokrauspiste sijaitsee Törmälän venerannassa, n 100 m parkkipaikalta. Kävele punaisen ruokalarakennuksen ohi alas rantaan ja käänny vasemmalle.  Kajakki- ja kanoottiteline on venelaiturin luona.  Kävelymatka parkkipaikalta on n 120 m.

Vuokraus tapahtuu aina vuorokauden jaksoissa, vuokra-aika alkaa klo 11.00 alkaa ja päättyy varauksen loppumispäivänä klo 10.30.  Jos tarvitset sopia tästä poikkeavia lähtö- tai paluuaikoja niin ole meihin yhteydessä, puh 040 5535975 / Markku Utriainen.

Kajakkien ja kanoottien vuokraajien on oltava täysi-ikäisiä(18 v tai yli), osattava uida ja heillä on oltava aikaisempaa kokemusta vastaavan kaluston käytöstä.  Käyttämämme  melontaliivi soveltuu vain uimataitoisille henkilöille.  Tarvittaessa kysy pelastusliiviä tai jos olet epävarma taidoistasi niin varaa koulutetun melontaohjaajan pitämä melonnan alkuopastus (kesto 30 min, hinta 40 e) puh 040 5535975.  Myös opastetut melontaretkemme ovat hyvä ja turvallinen tapa oppia melonnan alkeet.

Palvelut ja sijainti:

TÖRMÄLÄSSÄ on pysäköintitilaa autoille, kansallispuiston opastuspiste,  melontalaituri, venelaituri, kahvio- ja ravintolapalvelut ja majoitusta.  Törmälän osoite on Konnekoskentie  552, 77700 Rautalampi ja matka-aika autolla Rautalammilta n 10 min, Suonenjoelta tai Konnevedeltä 30 min ja Kuopiosta  1 h 5 min ja Jyväskylästä 1 h 10 min.  TÖRMÄLÄ KARTALLA