Koen talvisen luonnon mystinen rauha

 

Tällä retkellä tutustutaan talviseen kansallispuistoon, opetellaan kävelemään lumikengillä, rakennetaan lumesta ja nautitaan nuotion ääressä paikallisia herkkuja.  Kansallispuiston ainutlaatuinen luonto, hiljaisuus ja illan hämärtyessä syttyvät elävät tulet luovat tälle retkelle oman ainulaatuisen tunnelmansa joka varmasti jää osallistujien mieleen.

KalajaRetkeilyn opas on ryhmää vastassa Kalajan parkkipaikalla. Siitä kävellään metsäpolkua pitkin 0,9 km Kalajan kodalle, jossa nautitaan tervetulomaljana lämmintä glögiä.

Kalajan kodalla päästämme meissä jokaisessa piilevän luovuuden irti ja teemme oppaan johdolla erilaisia lumiveistoksia ja lumilyhtyjä.  Teemme myös lyhyen lumikenkäretken Kalajavuoren jyrkänteen alle.  Aktiviteettien aikana on mahdollisuus halutessaan lämmitellä nuotion äärellä ja nauttia lämmintä mehua.

Aktiviteettien jälkeen kokoonnutaan kodalle elävän tulen ympärille nauttimaan herkullisista voileivistä ja nokipannukahvista tai teestä.  Jälkiruuaksi oppaamme paistaa jälkiruuaksi nuotiolla lettuja.  Kaikki ruuat ovat laktoosittomia, gluteiiniton tai kasvisruokavalio täytyy ilmoittaa varausta tehdessä.  Paluumatka parkkipaikalle kävellään osallistujille jaettujen otsalamppujen valossa.

Kesto:

3 h.  Aloitus klo 14.30 tai sopimuksen mukaan.

Sijainti:

Etelä-Konneveden Kansallispuisto, Kalajanvuoren kota.  Lähtö ja paluu Kalajan parkkipaikka, Konnekoskentie 545, 77700 Rautalampi.

Varaaminen:

Hinta:   85 e/osallistuja tai minimiveloitus 340 e.  Ryhmäkoko 1-9 osallistujaa. Saatavilla myös suuremmille ryhmille, kysy tarjous.

Hinta sisältää:  Alv 10 %. Hinta sisältää oppaan palvelut, ohjelmassa tarvittavat varusteet: lumikengät, otsalamput ja lumirakentamisessa käytettävät suojarukkaset.  Tarjoilut: voileipä, paikallinen Vempan Kalan kylmäsavulohi, kinkku, levite, nokipannukahvi/tee/lämmin mehu ja oppaan nuotiolla paistamat letut paikallisen  hillon kera.

Varaathan aktiviteetin vähintään 2 vrk etukäteen.  Puhelin 040 5535975 tai sähköposti info@kalajaretkeily.fi

 

Tärkeää:

Sopimusehdot: Maaseutumatkailun yleiset sopimusehdot

Turvallisuus: Retken suunnittelussa on huomioitu turvallisuusnäkökohdat ja sen toteutuksessa noudatetaan turvallisuussuunnitelmaa ja matkailupalveluja koskevia lakeja ja asetuksia.  Ryhmän liikkuessa jäällä opas on varmistanut jään kantavuuden etukäteen. Hämärässä liikkuessa osallistujille jaetaan otsalamput. Yrityksellä on vastuuvakuutus vakuutusyhtiö Pohjolassa.

Vaativuus:     Osallistuminen vaatii normaalia fyysistä kuntoa. Kävelymatka laavulle on 0,9 km suuntaansa helppoa metsäpolkua pitkin. Lumikenkäretki ja lumirakentaminen soveltuvat kaikille ja ovat rasittavuudeltaan helppoja.

Asiakkaan varusteet:  Osallistujilla on oltava säähän sopiva talvivaatetus, päähine, käsineet ja lumikenkäilyyn sopivat tukevat talvijalkineet.

 

 

 

 

Lumikenkäilyä Etelä-Konneveden Kansallispuistossa / Snowshoening in Southern Konnevesi National Park