Kalasääskien vesillä

Kesäinen Etelä-Konnevesi kimmeltää auringossa

Tällä retkellä melotaan Etelä-Konneveden kaakkoisosissa.  Alue on suojaista, sokkeloista saaristoa, josta löytyvät kansallispuiston jylhimmät kalliorannat ja kapeimmat salmet.  Näkemistä ja kokemista riittää varmasti kaikille aloittelijoista kokeneisiin melojiin saakka. Etelä-Konnevedellä on myös Keski- Suomen vahvin kalasääskikanta ja runsaasti niiden pesiä.
Melontamatka noin 12 km ja retken kesto 4 -5 tuntia.  Melontavauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan, joten reitin pituus voi vaihdella hiukan.  Melonnan ohessa pidetään  tauko Kaiturin laavulla, jossa nautitaan nuotion ääressä runsaat ja herkulliset retkieväät.
Lähtö/paluu:  Hanhitaipaleen satama, Satamatie 145 Rautalampi,

Vaativuus:

Helpohko, soveltuu melonnan alkeet osaaville. Vaatii normaalin peruskunnon.

Kalusto:

Kajakkiyksiköt ja kajakkikaksikot.

Tärkeää:

Koska haluamme tarjota vain turvallisia ja laadukkaita luontoelämyksiä niin varaamme oikeuden tarvittaessa peruuttaa retki kokonaan tai lyhentää sitä jos sääolosuhteet eivät mahdollista retken turvallista läpivientiä. Katso lisätietoja turvallisuus-välilehdellä.
Osallistujilla on oltava säähän sopiva ulkoiluvaatetus.

Hinta:

70 e/henkilö, sisältää alv 10 %.  Minimiveloitus 210 e (sisältää 1 – 3 osallistujaa).
Hinta sisältää melonnassa tarvittavat varusteet (kajakit, melat, melontaliivit, kuivasäkit, sadetakit) lyhyt melontaopastuksen retken alussa, opastuksen retken aikana retkieväät: kahvi/tee/mehu, voileipä (leipä, levite, kinkku tai kylmäsavulohi, kasvis), salaatti, leipäjuusto ja hillo,

Ennakko-ohjeita melontaretkille osallistujille