Iglumestari

Talvinen seikkailu Etelä-Konneveden kansallispuiston upeissa maisemissa

 

Reittiselostus:

Tällä vaellusretkellä liikutaan lumikengillä Etelä-Konneveden kansallispuiston upeissa maisemissa ja opetellaan rakentamaan iglu tai lumikammi Majaniemen varaustuvan lähimaastoon.

Lähtö/paluu:

Kokoontuminen Kalajan parkkipaikalla, osoiteTörmälän metsätie Rautalampi lähtöpäivän aamuna klo 10.00 mennessä.  Paluu samaan paikkaan seuraavana päivänä klo 14.00 mennessä.

Vaativuus:

Ei vaadi aikaisempaa lumirakennuskokemusta, opettelemme porukalla oikeat ja turvalliset työtavat.  Matkat ovat melko lyhyitä ja liikumme rauhallista tahtia, mutta pakkanen ja talvinen luonto asettavat kuitenkin omat haasteensa, joten aikaisempi kokemus luonnossa liikkumisesta on suotavaa.

Kalusto/varustus:

Ryhmälle tarvittavat ahkiot, lumirakennusvälineet, lumikengät ja sauvat sisältyvät vaelluksen hintaan. Osallistujilla on oltava säähän sopiva ulkoiluvaatetus, lumikenkäilyyn sopivat tukevat ja lämpimät jalkineet ja oma ns. kolmen vuodenajan makuupussi.  Tarkempi varustelista toimitetaan sp:lla osallistujille.  Maastossa ollessa ruuat valmistetaan yhdessä nuotiolla tai kämpän kaasukeittimellä. Yöpyminen tapahtuu joko itse rakennetussa lumi-iglussa tai Majaniemen tuvassa.

Tärkeää:

Koska haluamme tarjota vain turvallisia ja laadukkaita luontoelämyksiä niin varaamme oikeuden tarvittaessa peruuttaa retki kokonaan tai lyhentää sitä jos sääolosuhteet eivät mahdollista retken turvallista läpivientiä.

Hinta:

170 e/henkilö, sis. alv 10 %. Minimiveloitus 510 e, sisältää 1-3 osallistujaa.   Vaelluksen hintaan sisältyy oppaan palvelut, edellä lueteltu kalusto ja maastossa tapahtuvat ruokailut.

Ryhmän koko 1-6 henkeä.

iglunrakennus